Το κρίσιμο ραντεβού Γεραπετρίτη – Μπλίνκεν

Το κρίσιμο ραντεβού Γεραπετρίτη – Μπλίνκεν

Στις 9 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσινγκτον η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και ΗΠΑ, Γιώργου Γεραπετρίτη και Άντονι Μπλίνκεν, στο πλαίσιο των ευρύτερων συζητήσεων που συνδέονται με τον πέμπτο γύρο του στρατηγικού διαλόγου.

Αν και υπάρχουν ενδιαφέροντα θέματα για τα οποία η Αθήνα αναμένει απαντήσεις από την Ουάσιγκτον, όπως η επιστολή αποδοχής του αιτήματος που θα οδηγήσει σε διαπραγματεύσεις για την προμήθεια των αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35, η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή και οι εξελισσόμενες διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ θα βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών.

Άλλωστε, η Αθήνα διαδραματίζει αυξημένο ρόλο στις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Μέση Ανατολή. Σ’ αυτό το πλαίσιο, η Ουάσινγκτον αναμένει την υλοποίηση της υπόσχεσης της Αθήνας για συμμετοχή στην επιχείρηση «Φύλακας της Ευημερίας» στην Ερυθρά Θάλασσα με τη φρεγάτα «Ύδρα», κλάσης MEΚO, ενώ σε παρασκηνιακό επίπεδο η ελληνική πλευρά έχει αναλάβει να βοηθήσει στη διεύρυνση των διαύλων διπλωματίας με κρίσιμους παράγοντες της περιοχής.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

 


Σχολιάστε εδώ