Όλα έχουν την εξήγησή τους

Όλα έχουν την εξήγησή τους

Νέο κρούσμα συμπλοκής ανάμεσα σε συμμορίες μαθητών είχαμε τις τελευταίες μέρες στη Γλυφάδα. Μια προσεκτική μελέτη του φαινομένου δείχνει ότι τα κρούσματα παρατηρούνται σε γειτονιές που χαρακτηρίζονται… καλές, δηλαδή κατοικούνται από άτομα υψηλού εισοδήματος, όπως Αγία Παρασκευή, Κηφισιά, Γλυφάδα κ.λπ. Τι σημαίνει αυτό;

Απλούστατα, ότι τα παιδιά αυτά μεγαλώνουν μόνα τους, χωρίς γονικό έλεγχο, χωρίς τη σκιά του γονιού, που υποδηλώνει ενδιαφέρον και αγωνία για το μέλλον του παιδιού, χωρίς συμβουλές και παραδείγματα.
Οι γονείς έχουν απορροφηθεί στην καριέρα τους, φορτώνουν τα παιδιά με ακριβά ρούχα και παιχνίδια και αργότερα με κινητά και εξελιγμένα είδη της επιστήμης στον τομέα των επικοινωνιών και της τεχνολογίας. Έτσι πιστεύουν ότι τα βοηθούν, ενώ στην πραγματικότητα τα καταστρέφουν, γιατί τα κάνουν να απομονώνονται ακόμα περισσότερο και να γίνονται αντικοινωνικά και να αναπτύσσουν άγρια ένστικτα.

Τα παιδιά ψάχνουν εναγωνίως να βρουν τρόπο να ακουστούν, να τους δώσουν σημασία, να δει κάποιος ότι υπάρχουν. Και συνήθως τον βρίσκουν μέσα από την πραγματικότητα και τη δύναμη που τους δίνει η αγέλη. Αντιδρούν σαν αγρίμια επειδή εμείς τα οδηγήσαμε εκεί. Τα παραμελήσαμε, τα ξεχάσαμε κι εκείνα ακολουθούν το πρωτόγονο ζωώδες ένστικτο που τα οδηγεί στην αγέλη.

Έχει λοιπόν εξήγηση το φαινόμενο. Και θα τη βρούμε αν κοιταχτούμε στον καθρέφτη…


••• Τώρα, που πέρασαν οι γιορτές, έχει αρχίσει η… αποκαθήλωση των στολισμών αλλά και το μάζεμα των δέ­ντρων. Σε ορισμένους δήμους, όμως, είδαμε ότι τα δέντρα αυτά, τα φυσικά εννοούμε, τα τεμαχίζουν, τους κόβουν τα κλαδιά και μετά τα παίρνει φορτηγό της υπηρεσίας καθαριότητας και κανείς δεν ξέρει πού τα πηγαίνει. Το λέμε αυτό γιατί τα δέντρα αυτά είναι μεγάλα, το ξύλο τους είναι εξαιρετικό και σαφώς δεν τα πετάνε. Γιατί ένα δέντρο 25 μέτρων θα βγάλει πολλά κυβικά μέτρα ξυλείας. Αν πουληθεί ως καυσόξυλα, θα βγάλει σίγουρα πάνω από 100 κυβικά προϊό­ντος, οπότε το κέρδος από την πώληση θα ξεπεράσει τις 20.000 ευρώ, γιατί πάντα υπάρχει ένα 40% υγρασίας, ενώ η στοιβασιά αφήνει πολλά περιθώρια αύξησης της τιμής, αφού το έλατο δεν μπορεί να στοιβαχτεί ασφυκτικά. Το ζητούμενο είναι ποιοι τα παίρνουν αυτά τα χρήματα. Γίνεται κάποιος διαγωνισμός, κάποια πρόσκληση έστω, για να υπάρχει διαφάνεια, ή τα δίνουν όπου θέλουν και… τσεπώνουν τα χρήματα οι επιτήδειοι; Απλώς ρωτάμε…

••• Αυτοί οι Χούθι, που χτυπάνε τα πλοία που διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα για να πάνε στο Σουέζ, το κάνουν, όπως λένε, ως αντίδραση στις πολεμικές επιχειρήσεις των Ισραηλινών κατά των Παλαιστίνιων και για να ασκήσουν πίεση στους υποστηρικτές τους, που είναι οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί. Όμως η χώρα που έχει τις μεγαλύτερες ζημίες από τη δραστηριότητα αυτή των Χούθι δεν είναι ούτε η Αμερική ούτε κάποια από την Ευρώπη. Είναι η Κίνα, η οποία μέσω των εμπορικών βάσεων και των σταθμών μεταφόρτωσης που έχει στην Ευρώπη διακινεί όλα τα προϊόντα της τόσο στις ευρωπαϊκές χώρες όσο και στις χώρες της αμερικανικής ηπείρου. Αυτά, όμως, γίνονται μέσω του Σουέζ και τώρα που οι διελεύσεις έχουν μειωθεί σημαντικά το πρόβλημα αρχίζει και γίνεται τεράστιο. Γι’ αυτό και σύντομα αναμένεται να ληφθούν πρωτοβουλίες από το Πεκίνο για να περιοριστούν οι επιθέσεις κατά εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά θάλασσα.


Προηγούμενο

Ο Μ. Βορίδης έμεινε σταθερά στην αρχική του θέση, αν και υπουργός, να μην υπερψηφίσει τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Για να αποφύγει τα… χειρότερα, αποφάσισε να απέχει από την ψηφοφορία. Από την άλλη, ο Κυρ. Μητσοτάκης ενοχλήθηκε με τη στάση του κ. Βορίδη, αλλά προκειμένου να αποφύγει μια κυβερνητική κρίση αποφάσισε να… κάνει τα στραβά μάτια! Ωστόσο, η περίπτωση Βορίδη δημιουργεί ένα προηγούμενο. Που σημαίνει ότι όποιος άλλος υπουργός ή υφυπουργός διαφωνεί μπορεί να μην ψηφίσει τον νόμο χωρίς να έχει συνέπειες. Λέτε να έχουμε απρόοπτα στην ψηφοφορία της 12ης Φεβρουαρίου;


@ Μετά τις δημοτικές επιχειρήσεις, που καταργήθηκαν και έγιναν τμήματα των δήμων, ετοιμάζεται και η κατάργηση των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει, από τις 600 περίπου επιχειρήσεις του είδους θα απομείνουν τελικά γύρω στις 20. Μιλάμε, δηλαδή, για κανονική… σφαγή ή για ένα ακόμα χτύπημα κατά της Αυτοδιοίκησης. Αντί να καταργούν τμηματικά υπηρεσίες των δήμων, δημοτικές επιχειρήσεις κ.λπ., δεν καταργούν όλους τους δήμους, να τελειώνουμε; Γιατί προς τα κει το πάνε…


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ