Κ. Μητσοτάκης: Δημοσιονομικός χώρος για μία μοίρα F- 35 σε πρώτη φάση – Πρόσθετη αρωγή στους αγρότες της Θεσσαλίας έως 10.000 ευρώ για εξοπλισμό

Κ. Μητσοτάκης: Δημοσιονομικός χώρος για μία μοίρα F- 35 σε πρώτη φάση – Πρόσθετη αρωγή στους αγρότες της Θεσσαλίας έως 10.000 ευρώ για εξοπλισμό

Κ. Μητσοτάκης: Πρόθεσή μου είναι να μεταβώ τον Μάιο στην Άγκυρα

Πρόσθετη αποζημίωση για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από την κακοκιαρία Daniel από 5.000 ως 10.000 ευρώ ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ 100,3 και τον Παύλο Τσίμα ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει εντός της ημέρας.

«Έχουν δίκιο οι αγρότες στην Θεσσαλία να παραπονιούνται για την καθυστέρηση της τροπολογίας για το ρεύμα» ανέφερε αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων στήριξης.

Για την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, ανέφερε ότι το μέτρο εφαρμόστηκε για το 2022 και το 2023 και πρόσθεσε ότι θα εξεταστεί για το 2024, ανάλογα με τις δυνατότητες.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πρόσθετη αποζημίωση για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από τον Daniel από 5.000 ως 10.000 – Από σήμερα η πλατφόρμα – Η προσέγγιση με την Τουρκία δεν θα προχωρήσει χωρίς αναταράξεις – Τον Μάιο θα επισκεφθεί την Τουρκία

Σκοπός είναι η ενίσχυση των Ενόπλων Δυναμεων, να εξασφαλίσουμε ένα τακτικό πλεονέκτημα ποιοτικό αν όχι ποσοτικό απέναντι στην Τουρκία, τόνισε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του (ΣΚΑΪ 100,3), σχετικά με την συμφωνία για τα F – 35.

Τα F-35 και η Τουρκία

Σχετικά με την συμφωνία για τα F35, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «έχουμε εξασφαλίσει δημοσιονομικό χώρο για μία μοίρα F- 35 σε πρώτη φάση, με δρομολόγηση παραλαβών από τα τέλη αυτής της 10ετίας».

Διευκρίνισε ότι μπορούμε να αγοράσουμε μέχρι 40 F-35 και δεν θα αγοράσουμε 40 F-35 μονομιάς καθώς πρόκειται για μία ακριβή προμήθεια.

Αναφερόμενος στην επιστολή Μπλίνκεν, την χαρακτήρισε ως την καλύτερη απόδειξη του στρατηγικού βάθους και της αυτοτέλειας των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός από τη στιγμή που ανατάξαμε τη ναυπηγοεπισκευαστική και τη ναυπηγική βιομηχανία, να μην διεκδικήσουμε σε επόμενα προγράμματα τη δυνατότητα συμπαραγωγής.

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τόνισε ότι είναι σημαντικό να διαχωριστούν η υποχρέωση της Ελλάδας να εξοπλίζεται από το γενικότερο πλαίσιο των ελληνο-τουρκικών σχέσεων, στο οποίο έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος τους τελευταίους μήνες.

Επίσης είπε πως πρόθεσή του είναι τον Μάιο να επισκεφτεί την Άγκυρα ως ανταπόδοση της επίσκεψης Ερντογάν.

Με πληροφορίες απο το skai.gr

Σχολιάστε εδώ