Μετ’ εμποδίων η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ

Μετ’ εμποδίων η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ

–Οι αστοχίες και τα αυτογκόλ του Στ. Κασσελάκη τροφοδοτούν την εσωστρέφεια

Σε τροχιά ανασυγκρότησης μπαίνουν σταδιακά στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο χρόνος για τις ευρωεκλογές τρέχει α­ντίστροφα και τα περιθώρια στενεύουν.

Προσπάθεια που εξελίσσεται μετ’ εμποδίων, καθώς τα αυτογκόλ του Στ. Κασσελάκη σε συνδυασμό με τις αυταρχικού χαρακτήρα κινήσεις τροφοδοτούν την εσωστρέφεια και ενισχύουν το κλίμα απαισιοδοξίας.

Οι ατυχείς χειρισμοί και οι ανακολουθίες στην υπόθεση με τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια έπληξαν σε μεγάλο βαθμό την αξιοπιστία και τη συνέπεια του κόμματος. Παράλληλα, το τριήμερο στις Σπέτσες απώλεσε το πολιτικό περιεχόμενο και πήρε διαστάσεις παραπολιτικής και lifestyle.

Επίσης, η ερήμην των οργάνων και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας απόφασή του να καταθέσει πρόταση νόμου για τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας τέντωσε τα νεύρα αρκετών στελεχών. Συνέπεια όλων αυτών, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να μη δείχνει τάσεις ανάκαμψης. Σε όλες ανεξαιρέτως τις έρευνες παραμένει σταθερά τρίτος πίσω από το ΠΑΣΟΚ και η κατάσταση αυτή δείχνει να είναι μη αναστρέψιμη, με τα σημερινά δεδομένα τουλάχιστον.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, στην Κουμουνδούρου ετοιμάζονται για το έκτακτο συνέδριο, που θα διεξαχθεί μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. Παράλληλα, ηγεσία και στελέχη θα εντείνουν την κριτική τους προς την κυβέρνηση, δίνοντας έμφαση σε ζητήματα αιχμής, όπως η ακρίβεια, η εγκληματικότητα, η παιδεία, η δικαιοσύνη κ.ά. Βασικός άξονας της επιχειρηματολογίας θα είναι ότι οι πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση ευνοούν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και οξύνουν τα προβλήματα των πολιτών, αντί να τα αμβλύνουν.

Ακόμη, σε κάθε ευκαιρία θα καταγγέλλουν τον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι εξαπατά συνειδητά τους πολίτες με τις χωρίς αντίκρισμα υποσχέσεις και εξαγγελίες.

Ο Στ. Κασσελάκης εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και για την έκβαση των ευρωεκλογών. Στενοί συνεργάτες του υποστηρίζουν ότι με την ολοκλήρωση της ανασυγκρότησης το κόμμα θα αρχίσει να ανακάμπτει, ενώ θεωρούν ότι με τη διαμόρφωση του προγράμματος και τις προτάσεις σε όλα τα μείζονα ζητήματα οι πολίτες θα αρχίσουν να εμπιστεύονται εκ νέου τον ΣΥΡΙΖΑ.
Επιμένουν, δε, ότι η τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις είναι πλασματική και ότι στις ευρωεκλογές το κόμμα θα είναι δεύτερο, με διαφορά από το ΠΑΣΟΚ.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ/EUROKINISSI

Σχολιάστε εδώ