ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ: Ειδήσεις που παιρνούν απαρατήρητες

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ: Ειδήσεις που παιρνούν απαρατήρητες

[ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ]
Του Μάκη Κουρή

♦ «Είμαι νομάς, παρατηρώ και κινούμαι. Ζούμε στην εποχή που όλα έχουν σχέση με ιστούς και δίκτυα. Και αυτό δεν με φοβίζει καθόλου. Ίσα ίσα, εφαρμόζονται στη ζωή μας με τρόπους θαυμαστούς. Δεν φοβάμαι αυτό που γίνεται. Για να το πω καλύτερα, προσπαθώ να το κατανοήσω για να μην το φοβάμαι. Καλά θα κάνουμε να ζήσουμε αυτή τη ζωή που έχουμε με τρόπους που αφορούν όλους και όχι κλεισμένοι σε έναν μικρό χώρο, όπου νιώθουμε ασφαλείς», επισημαίνει η Λήδα Παπακωνσταντίνου με αφορμή τη νέα έκθεσή της στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

♦ «Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι σημαντικές αποφάσεις που μας επηρεάζουν ως ανθρώπινα όντα θα λαμβάνονται πάντα από τον άνθρωπο, όχι από μια μηχανή», επισημαίνει ο διάσημος κοσμολόγος Μάρτιν Ρις και υπογραμμίζει: «Πρέπει να ανησυχούμε και για τεχνητά κατασκευασμένους ιούς που είναι πιο θανατηφόροι ή πιο μεταδοτικοί από τους φυσικούς. Ο μεγαλύτερος εφιάλτης μου είναι οι πανδημίες».

♦ Ομόφυλα ζευγάρια: «Πρόθεσή μου δεν είναι να διχάσω την ελληνική κοινωνία. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να διευθετήσουμε ένα ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ισότητας. Να αναγνωρίσουμε νομικά μια πραγματικότητα που υφίσταται και στη χώρα μας», τόνισε ο πρωθυπουργός, μιλώντας για προσέγγιση από τη σκοπιά «της δικαιοσύνης και της αντιμετώπισης αδικιών και ανισοτήτων με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών. Η Ελλάδα που οραματίζομαι είναι μια συ­μπεριληπτική χώρα, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη και στις αντιρρήσεις που έχουν διατυπωθεί».


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ