Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Με δύο αγώνες συνεχίζονται τα προημιτελικά – Με Μπακασέτα στην αποστολή ο Παναθηναϊκός

Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Με δύο αγώνες συνεχίζονται τα προημιτελικά – Με Μπακασέτα στην αποστολή ο Παναθηναϊκός

Με δύο αγώνες συνεχίζονται τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson. 

Άρης – Νίκη Βόλου (Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, 18:00)

Και την προηγούμενη φορά που έπαιξαν στο Κύπελλο οι δύο ομάδες (2006), η Νίκη Βόλου ήταν ομάδα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας και ο Άρης της Super League. Ωστόσο σε μονό αγώνα στο Πανθεσσαλικό η Νίκη είχε προκριθεί με 2-0 στην παράταση (96′ Παυλίδης, 102′ Πιττάκας).
– Η Νίκη Βόλου έχει πανηγυρίσει, επίσης, προκρίσεις επί του Άρη το 1959 και το 1965, ενώ ο Άρης είχε επικρατήσει το 1955, το 1961 και το 1982.
– Η Νίκη Βόλου, μοναδική εκπρόσωπος της Super League 2 στη φάση αυτή, έχει δύο παρουσίες στα ημιτελικά του Κυπέλλου, αλλά η τελευταία ήταν πριν από 59 χρόνια. Συγκεκριμένα είχε παίξει ημιτελικό το 1947 και το 1965.
– Με πιο πλούσια παρουσία στο θεσμό ο Άρης, μετράει 15 παρουσίες στα ημιτελικά, με τελευταία το 2020, αλλά και μοναδική μετά την τελευταία του συμμετοχή σε τελικό (2010).

Παναθηναϊκός – Ατρόμητος (Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, 21:00)

Η κληρωτίδα δεν… προτιμά να «ζευγαρώνει» τις συγκεκριμένες αθηναϊκές ομάδες και έτσι είναι μόλις η τρίτη φορά που θα παίξουν στο Κύπελλο. Το 2016 ήταν και πάλι στα προημιτελικά και ο Ατρόμητος πέτυχε μεγάλη πρόκριση, αφού πήρε 0-0 στην Λεωφόρο και επικράτησε 1-0 στο Περιστέρι (65′ Στόιτσεφ). Το 2021-22 ο Παναθηναϊκός σε μονό αγώνα πέρασε 1-0 από το Περιστέρι (39′ Καρλίτος).
– Στο πρωτάθλημα ήδη έπαιξαν δύο φορές στη σεζόν. Τον Οκτώβριο ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 5-0 στη Λεωφόρο, ενώ στις 17 Δεκεμβρίου ο Ατρόμητος επικράτησε με 3-2, νικώντας τον Παναθηναϊκό ύστερα από επτά μεταξύ τους παιχνίδια.
– Το 2016 είναι και η τελευταία φορά, από τις πέντε συνολικά, που ο Ατρόμητος έφτασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης.
– Οι «πράσινοι» μόλις μια φορά τα έξι τελευταία χρόνια έφτασαν στα ημιτελικά, το 2022, όταν πήραν και το Κύπελλο. Σε αυτό το διάστημα τρεις φορές η πορεία τους σταμάτησε στα προημιτελικά.

Με Μπακασέτα στην αποστολή ο Παναθηναϊκός

Την πρώτη τους προπόνηση στον Παναθηναϊκό πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης στο «Γ. Καλαφάτης» οι Τάσος Μπακασέτας και Βίτορ Ούγκο, τα δύο τελευταία χρονικά μεταγραφικά αποκτήματα του Τριφυλλιού.

Με την προπόνηση αυτή ολοκληρώθηκε η προετοιμασία των Πρασίνων για τον αυριανό (24/1, 21:00) αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου κόντρα στον Ατρόμητο στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Το πρόγραμμα περιελάμβανε προθέρμανση, rondo, ασκήσεις κυκλοφορίας μπάλας και ασκήσεις ανάπτυξης παιχνιδιού. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Παλάσιος, Τσέριν, Γερεμέγεφ, Χουάνκαρ, ενώ σε θεραπεία υποβλήθηκαν οι Βέρμπιτς, Σπόραρ, Μάγκνουσον, Πάλμερ – Μπράουν.

Μετά το τέλος της προπόνησης ο Φατίχ Τερίμ ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας. Σε αυτή βρίσκονται οι Λοντίγκιν, Ντραγκόφσκι, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ζέκα, Ιωαννίδης, Μπακασέτας, Μπερνάρ, Λημνιός, Μαντσίνι, Ούγκο, Γεντβάι, Αϊτόρ, Μλαντένοβιτς, Φικάι, Κώτσιρας, Τζούριτσιτς, Βιλένα, Αράο, Κυριόπουλος, Ακαϊντίν.

Με πληροφορίες και απο την ΕΠΟ
Φωτο: ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σχολιάστε εδώ