Με σχίσμα απειλείται η Εκκλησία

Με σχίσμα απειλείται η Εκκλησία

Πιάστηκαν στα πράσα Μαξίμου και Αρχιεπισκοπή. Τι κουβέντιαζαν πί­σω από τις κλειστές πόρτες; Για ποιον λόγο κρατήθηκε μυστική για οκτώ ημέρες η συνάντηση Μητσοτάκη – Ιερώνυμου; Θα υπάρξει και νέο τετ-α-τετ; 

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προανήγγειλε την έκτακτη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου για σήμερα Τρίτη 23 Ιανουαρίου.

Οι σχέσεις Μητσοτάκη – Ιερώνυμου είναι πολύ καλές και ο πρωθυπουργός δεν θα αιφνιδίαζε τον Αρχιεπίσκοπο.

Ο Ιερώνυμος είχε κάνει μια πρώτη τοποθέτηση για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών από τα μέ­σα Δεκεμβρίου, όταν εξέφρασε ενόχληση για την τεκνοθεσία, αλλά όχι για τη συμβίωση των ομόφυλων ζευγαριών. Ήδη είχαν αρχίσει, όμως, να ε­ντείνονται οι πιέσεις από τους «σκληρούς» της Ιεραρχίας.

Οι αιχμηρές δηλώσεις Μητροπολιτών πήραν τη μορφή χιονοστιβάδας και οι ιερείς της Ναυπάκτου εξέδωσαν ψήφισμα εκφράζοντας την αντίθεσή τους στον γάμο των ομοφυλοφίλων. Ο Μητροπολίτης Καστοριάς Καλλίνικος εξέφρασε γραπτώς τις θέσεις του.

Την Τετάρτη ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, απαιτώντας δημόσια την άμεση σύγκληση της Ιεράς Συνόδου, ώστε να καταστεί «σαφής, ξεκάθαρη και ενιαία η θέση της Εκκλησίας».

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση στέκεται απέναντι σε εμπρηστικές τοποθετήσεις από οποιαδήποτε πλευρά και επιμένει στον διακριτό ρόλο της εκτελεστικής – νομοθετικής εξουσίας και της Εκκλησίας.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ