Φουντώνει την αναταραχή ο νόμος για τα ομόφυλα ζευγάρια – Διχάζει κοινωνία και κόμματα

Φουντώνει την αναταραχή ο νόμος για τα ομόφυλα ζευγάρια – Διχάζει κοινωνία και κόμματα

–Τριγμοί σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση – Εν αναμονή της απόφασης της Εκκλησίας

Σε ένα βαθύ τούνελ διχασμού έχει εισέλθει η χώρα, με αφορμή τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης που θα παρέχει στα ομόφυλα ζευγάρια το δικαίωμα στον γάμο και στην τεκνοθεσία. Η αναταραχή εκτείνεται σε όλα τα πεδία και τα επίπεδα και προϊόντος του χρόνου, αντί να εκτονώνεται, προσλαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, θέτοντας σε κίνδυνο την ενότητα και την ομοψυχία της ελληνικής κοινωνίας.

Ένας σημαντικός αριθμός πολιτών θεωρεί ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της κυβέρνησης βάζει βόμβα στα θεμέλια της οικογένειας και απαξιώνει με βάναυσο τρόπο τους θεσμούς πάνω στους οποίους στηρίζεται η ελληνική κοινωνία. Την ίδια στιγμή, αναστάτωση επικρατεί σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση και το ζήτημα βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα ενδεχομένως να πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις.

Με εύλογο ενδιαφέρον και αγωνία, από ορισμένες πλευρές, αναμένεται η στάση που θα τηρήσει η Εκκλησία – την προσεχή Τρίτη συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος για να λάβει τις τελικές αποφάσεις.



Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, αν και προβληματισμένος από τις αντιδράσεις εντός της Νέας Δημοκρατίας, εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει στην επικύρωση του νόμου από το Κοινοβούλιο. Ο βαθύς διχασμός που έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία το όλο ζήτημα αποτυπώνεται ολοκάθαρα σε όλες ανεξαιρέτως τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων εβδομάδων. Μάλιστα, παρά την επικοινωνιακή επίθεση της κυβέρνησης αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού, το κλίμα ελάχιστα διαφοροποιείται.

Σε έρευνα της Pulse που έγινε στα μέσα Δεκεμβρίου το 46% ήταν αρνητικό στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και το 45% θετικό. Το 56% τάχθηκε κατά της τεκνοθεσίας και το 36% υπέρ. Σε αντίστοιχη έρευνα της Alco το 49% ήταν αρνητικό με τον γάμο και το 35% θετικό, ενώ σε έρευνα της Marc που διεξήχθη στις αρχές Ιανουαρίου το 54,8% τάχθηκε υπέρ του γάμου και το 42,5% κατά, το 52,9% υπέρ της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και το 40,9% κατά. Μεγαλύτερα είναι τα ποσοστά άρνησης στα κόμματα που τοποθετούνται στη δεξιά πλευρά του πολιτικού τόξου της χώρας. Εξ ου και η αναστάτωση που επικρατεί στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας, με τους… μισούς σχεδόν βουλευτές να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα και να αγωνιούν για το πολιτικό μέλλον τόσο της παράταξης όσο και το προσωπικό τους.

Στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στη Βουλή, εκτός από τους βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης, το επίμαχο νομοσχέδιο πρόκειται να καταψηφίσουν βουλευτές και από άλλα κόμματα, δεδομένου ότι το πρόβλημα διαπερνά το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Στην περίπτωση, μάλιστα, που η στάση της Εκκλησίας είναι αρνητική, η κοινωνική αναταραχή θα αυξηθεί, καθώς στο παιχνίδι θα μπουν οργανώσεις και κινήσεις που εμφορούνται από συντηρητικές θέσεις και απόψεις.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ