Διακριτοί οι ρόλοι ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ – ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, πριν από τον γάμο… διαζύγια

Διακριτοί οι ρόλοι ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ – ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, πριν από τον γάμο… διαζύγια

Αναταραχή στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, με το Μαξίμου να προσπαθεί να το περάσει με τις λιγότερες δυνατές εντάσεις και απώλειες.

Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί έχουν επιλέξει τους ήπιους τόνους, αποφεύγοντας να προσδιορίσουν τις συνέπειες που θα έχει τυχόν καταψήφιση από μέλη της ΚΟ, ωστόσο ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να μην κάνει πίσω.

«Ο πρωθυπουργός έχει δείξει στην πράξη πως δεν διστάζει να λάβει και μη δημοφιλείς αποφάσεις εάν έχει πειστεί ότι έχουν ωριμάσει οι κοινωνικές συνθήκες, ότι υπηρετούν το σωστό, την ευημερία, την ισότητα και την ελευθερία των πολιτών, και βεβαίως τη δημοκρατία», τονίζει ο Άκης Σκέρτσος, υπουργός Επικρατείας, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή».

Όσον αφορά τις αντιδράσεις της Εκκλησίας για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο κ. Σκέρτσος επισημαίνει: «Δεν είναι σωστό όποτε συμφωνούμε με την Εκκλησία να της ζητάμε να λέει δυνατά την άποψή της και όποτε διαφωνούμε να της ζητάμε να σιωπήσει. Είναι απολύτως νόμιμο και θεμιτό να λέει τις απόψεις της.

Ως χριστιανός ορθόδοξος, σέβομαι και αναγνωρίζω τον ρόλο της Εκκλησίας για τη συνοχή της κοινωνίας. Επιτελεί σημαντικό κοινωνικό και πνευματικό έργο. Προσωπικά, έχω γνωρίσει την Εκκλησία σαν μια ανοιχτή αγκαλιά αγάπης και φροντίδας όλων των ανθρώπων χωρίς καμία διάκριση.

Ωστόσο, η Εκκλησία δίδαξε την αρχή τα του Θεού τω Θεώ και τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Αυτή είναι η αρχή των διακριτών ρόλων που διαπνέει τις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας στην Ελλάδα».


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ