2.840.000 οχήματα κυκλοφορούν ασυντήρητα στους δρόμους – Ηλεκτρονικός φάκελος για κάθε όχημα!

2.840.000 οχήματα κυκλοφορούν ασυντήρητα στους δρόμους – Ηλεκτρονικός φάκελος για κάθε όχημα!

Μέσω του MyAuto, στην εφαρμογή Gov.gr Wallet, οι οδηγοί θα έχουν στη διάθεσή τους σε ψηφιακή μορφή την άδεια κυκλοφορίας, το δίπλωμα οδήγησης, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, το δελτίο τεχνικού ελέγχου από τα ΚΤΕΟ, ακόμα και την άδεια πρόσβασης στον δακτύλιο της Αθήνας.

Η πλατφόρμα θα περιλαμβάνει στοιχεία από το ηλεκτρονικό αρχείο της ΑΑΔΕ, το αρχείο κυκλοφορούντων οχημάτων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το αρχείο κλεμμένων οχημάτων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το αρχείο αποβιωσάντων του υπουργείου Εσωτερικών, το αρχείο ανακυκλωθέντων οχημάτων της Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδος και το αρχείο ασφαλισμένων οχημάτων του Κέντρου Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων.

Ασυντήρητα αυτοκίνητα
Μέσω της νέας πλατφόρμας, η ΑΑΔΕ θα ελέγχει και θα εντοπίζει τα ανασφάλιστα οχήματα και θα επιβάλλει πρόστιμα στους ιδιοκτήτες τους. Επίσης, μέσω του μόνιμου μηχανισμού ελέγχου θα εντοπίζονται και τα οχήματα που δεν έχουν περάσει από υποχρεωτικό τεχνικό έλεγχο στα ΚΤΕΟ. Από τα 8.882.981 οχήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ τα 2.840.000, ενώ 6.000.000 οχήματα δεν έχουν κάρτα ελέγχου καυσαερίων.

Για τους ξεχασιάρηδες οδηγούς που θα εντοπίζονται μετά την ηλεκτρονική διασταύρωση το πρόστιμο θα είναι 150 ευρώ, ενώ αν η παράβαση διαπιστώνεται σε έλεγχο της Τροχαίας το πρόστιμο θα ανέρχεται σε 400 ευρώ.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ