Live streaming: Καρδίτσα Ιαπωνική – Μαρούσι, Τι λένε οι αριθμοί (EPT 3)

Live streaming: Καρδίτσα Ιαπωνική – Μαρούσι, Τι λένε οι αριθμοί (EPT 3)

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του αγώνα Καρδίτσα Ιαπωνική – Μαρούσι, για την Basket League – 15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (Livestreaming ERT3)

Aκούστε ΕΔΩ – sport-fm

Aκούστε ΕΔΩ – ΕΡΑΣΠΟΡ

Παρακολουθήστε Livestreaming από την EPT3

Όπως αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ στην ιστοσελίδα του: “Η θεσσαλική ομάδα (10η, 4-10) προέρχεται από το μοναδικό σερί νικών της διαδρομής της στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, αφού νίκησε κατά σειρά τον Απόλλωνα Carna, τον Προμηθέα και τον Άρη Midea στην έδρα του. Εκεί θα δώσει το τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι της, έχοντας πια συνολικά θετικό συντελεστή αποτελεσμάτων στην κατηγορία. Έφτασε στο 4-1 στη φετινή σεζόν, μετά το περσινό 5-6.

Η αθηναϊκή ομάδα (8η, 5-9) είχε ένα συγκεκριμένο μοτίβο αποτελεσμάτων στις τέσσερις προηγούμενες αγωνιστικές αφού η μία ήττα ακολουθήθηκε από μία νίκη. Προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από τον Προμηθέα, ωστόσο έχει ισορροπημένο απολογισμό μακριά από το κλειστό του Αγίου Θωμά (3-3). Το Μαρούσι είχε θετικό, εκτός έδρας, συντελεστή αποτελεσμάτων στις τέσσερις από τις 14 προηγούμενες σεζόν του στη Stoiximan Basket League, για την κανονική περίοδο. Κορυφαία όλων ήταν το 2009-10 όταν είχε ρεκόρ 9-4.”

 



Και συνεχίζει ο ΕΣΑΚΕ: “

Οι δρόμοι των δύο ομάδων διασταυρώθηκαν για πρώτη φορά στη Stoiximan Basket League, όχι όμως και συνολικά αφού έχουν παρελθόν στην Α2 όπου η τελευταία συνύπαρξη τους ήταν εκείνη της σεζόν 2021-22. Σε εκείνη την περίοδο, η Καρδίτσα Ιαπωνική είχε επικρατήσει τόσο εντός (75-72), όσο και εκτός έδρας (74-79) στον δρόμο προς την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και βέβαια του εισιτήριου της ανόδου.

Στις 28 Οκτωβρίου, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά στο πλαίσιο της Stoiximan Basket League, προσφέροντας ένα πολύ ενδιαφέρον και «χορταστικό» παιχνίδι στο οποίο το Μαρούσι δεν έχασε σε κανένα σημείο το προβάδισμα, βρέθηκε ακόμη και στο +13 (83-70 στα μέσα της τέταρτης περιόδου) αλλά η Καρδίτσα Ιαπωνική κατάφερε να γίνει απειλητική προς το τέλος. Οι «κιτρινόμαυροι» κράτησαν όμως τη νίκη στην οποία έφτασαν με 94-88, έχοντας τον Άγγελο Τσίκληρα στον πάγκο του.
Για τους νικητές είχαν ξεχωρίσει ο Αϊζάια Μπρίσκοου (23π, 7/11δ, 6ασ.), ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα (19π, 6/8δ, 6ρ) και ο Σακούρ Τζούστον (11π, 10ρ). Για τους φιλοξενούμενους καλύτεροι ήταν ο Σακ Μπιουκάναν (17π, 8ρ.) και ο Μίτσελ Σμιθ (16π, 7ρ).

ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΙΑΠΩΝΙΚΗ
MILESTONE

* Ξεχωριστό μπορεί να χαρακτηριστεί το συγκεκριμένο παιχνίδι για τον Βασίλη Χρηστίδη καθώς θα είναι το 100ό του στη Stoiximan Basket League. Ο 25χρονος σέντερ έκανε ντεμπούτο στην κατηγορία στις 29 Οκτωβρίου 2016 με τον Άρη (Προμηθέας-Άρης 79-89).

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Γιώργος Καμπερίδης με ένα εύστοχο τρίποντο θα γίνει ο 4ος και με ένα κλέψιμο ο 3ος της λίστας της Καρδίτσας Ιαπωνική στη Stoiximan Basket League.

* Ο Ρομέλο Ουάιτ είναι ένας από τους τρεις παίκτες που μετά τη 14η αγωνιστική, έχουν φτάσει τα 100+ ριμπάουντ. Είναι 3ος με 104, πίσω από τον Κρις Κόφεϊ (108) και τον Σακούρ Τζούστον (108).

* Στις πρώτες τέσσερις εμφανίσεις του με την Καρδίτσα Ιαπωνική, ο Ρέι ΜακΚάλουμ είχε 12+ πόντους, 2+ ασίστ, 1+ εύστοχο τρίποντο και 15+ ranking.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου είχε 18-20 πόντους από αιφνιδιασμό στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της, ενώ στα 10 προηγούμενα έφτασε δύο φορές σε μία τέτοια επίδοση.

– Η Καρδίτσα Ιαπωνική δεν κατάφερε να φτάσει το 30% στα τρίποντα, στα έξι από τα τελευταία επτά παιχνίδια της και συνολικά στα 11 από τα 14 που έδωσε στο φετινό Πρωτάθλημα.

ΜΑΡΟΥΣΙ

MILESTONE

* Ο Αϊζάια Μπρίσκοου με επτά πόντους θα γίνει ο πρώτος του φετινού Αμαρουσίου που θα φτάσει τους 200. Είναι ένας αριθμός στον οποίο έφτασαν 58 παίκτες στην ιστορία της ομάδας στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Σακούρ Τζούστον μοιράζεται με τον Καλίντ Μουρ του Λαυρίου Megabolt την πρωτιά των αμυντικών ριμπάουντ, έχοντας από 70.

* Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα είχε 2+ κερδισμένα φάουλ σε καθένα από τα 13 παιχνίδια του στο φετινό Πρωτάθλημα. Είναι 10ος στη συνολική λίστα και 2ος μεταξύ των παικτών ρακέτας, μετά τον Χάιμε Ετσενίκε, έχοντας συνολικά 58.

* Ο Αϊζάια Μπρίσκοου με την πρώτη του ασίστ θα φτάσει τις 71, θα μείνει μόνος στην 20ή θέση της ιστορικής λίστας του πασέρ του Αμαρουσίου και θα αφήσει έξω από την 20άδα τον Μπίλι Κις.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Το 74,49% με το οποίο εκτελεί το Μαρούσι από τη γραμμή του φάουλ, το κατατάσσει στην 3η θέση της σχετικής λίστας, με μικρή απόσταση από τη 2η ΑΕΚ Betsson (74,76%) και τον 1ο Άρη Midea (75,08%).

– Με 15,07 λάθη ανά αγώνα, το Μαρούσι έχει τον μεγαλύτερο μέσο όρο μετά τη 14η αγωνιστική. Η μικρότερη επίδοση του ήταν τα 12 που έκανε στο ματς του πρώτου γύρου με τον ΠΑΟΚ mateco.

(Mε πληροφορίες απο τον ΕΣΑΚΕ)

Σχολιάστε εδώ