Τα αυτογκόλ Κασσελάκη φέρνουν εσωστρέφεια

Τα αυτογκόλ Κασσελάκη φέρνουν εσωστρέφεια

Στη δίνη της εσωστρέφειας έχει περιέλθει εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών και των επιλογών του Στ. Κασσελάκη, που προκαλούν αμηχανία ή και δυσφορία και εντείνουν το κλίμα απογοήτευσης και απαισιοδοξίας.

Κορυφαία στελέχη του κόμματος δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους και στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους κάνουν λόγο για «αυτογκόλ του προέδρου», ενώ δεν κρύβουν την ανησυχία τους και εν όψει ευρωεκλογών.

Τελευταίο… επίτευγμα του κ. Κασσελάκη η αλλαγή πλεύσης στο ζήτημα για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, καθώς, ενώ ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο, ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει και ο ίδιος θα θέσει κομματική πειθαρχία στους βουλευτές του. Πρακτική εντελώς ξένη ως προς τα ήθη και τα έθιμα της Αριστεράς, όπου η ελευθερία έκφρασης και δράσης ήταν σημείο αναφοράς και δεν αμφισβητήθηκε ούτε καν από τον Αλ. Τσίπρα στην παντοκρατορία του.

Η επιλογή αυτή του κ. Κασσελάκη έχει ενοχλήσει αρκετούς εντός του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και βουλευτές. Το ερώτημα είναι ποια θα είναι η στάση αυτών που διαφωνούν, οι οποίοι σύμφωνα με τις πληροφορίες ανέρχονται σε τρεις με τέσσερις. Την ίδια στιγμή, αντικείμενο συζητήσεων συνεχίζει να αποτελεί η… τριήμερη συνεδρίαση-αναψυχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στις Σπέτσες, άλλη μια καινοφανής ιδέα του κ. Κασσελάκη.

«Ο πρόεδρος αντιμετωπίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ως ανώνυμη εταιρεία και οργανώνει χάπενιγνκ για να βελτιωθούν οι σχέσεις διοίκησης και προσωπικού», ήταν το σκωπτικό σχόλιο βουλευτή και πρώην υπουργού, που δεν βλέπει με καλό μάτι τις κινήσεις του κ. Κασσελάκη. Είχε προηγηθεί η υπόθεση με το δάνειο προς το κόμμα προκειμένου να καλυφθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις.

Μέσα σε αυτήν τη δίνη των εσωκομματικών, ο αντιπολιτευτικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ έχει εξασθενήσει και η κριτική προς την κυβέρνηση σε πολλές περιπτώσεις ισοδυναμεί με… τουφεκιές στον αέρα! Ταυτόχρονα, οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να βλέπουν σκοτεινό το μέλλον, με το ΠΑΣΟΚ να έχει μονιμοποιηθεί στη δεύτερη θέση.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ