Ιερώνυμος για γάμο ομοφύλων: Η Εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα – Έχει καθήκον να ενημερώσει τον κόσμο

Ιερώνυμος για γάμο ομοφύλων: Η Εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα – Έχει καθήκον να ενημερώσει τον κόσμο

Σχετικά με το ζήτημα του γάμου των ομοφύλων ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: «Θα συνέλθει η Ιεραρχία σε λίγες μέρες και εκεί θα ακουστεί η άποψη της Εκκλησίας επισήμως. Σε τέτοια θέματα ούτε ο Αρχιεπίσκοπος ούτε ο Πρωθυπουργός μπορεί να πάρει θέση, αλλά ο κόσμος, ο λαός μας».

«Το ποίμνιο πρέπει να ενημερωθεί. Για να ξέρουμε τι ζητάμε και γιατί το ζητάμε» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε: «Λοιπόν, αυτό πρέπει ο κόσμος να καταλάβει και να δει πως τα παιδιά εκείνα που θα έρθουν δεν ξέρω πώς θα είναι, πώς θα ζήσουν σε μια οικογένεια που θα έχει δύο μπαμπάδες, δύο μαμάδες, πώς θα ξυπνάει το πρωί μέσα στο σπίτι και τι θα βλέπει γύρω του και μια κοινωνία που δημιουργείται καινούργια δεν την απορρίπτουμε, βλέπουμε τάσεις προς τα εκεί. Μια τέτοια κοινωνία έχει το δικαίωμα ο καθένας να τη διαστρέφει και να την κάνει όπως θέλει και οι άλλοι δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε ότι δεν μας αρέσει αυτό το πράγμα; Είναι θέμα της κοινωνίας. Η Εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, αλλά έχει καθήκον να ενημερώσει τον κόσμο και ο καθένας από εμάς δεν πρέπει να σκέφτεται τι θα πει δεξιά, τι θα πει αριστερά τι θα πει κεντρώα παράταξη. Σκέπτεται ποια κοινωνία θέλουμε και ποια οικογένεια να υπάρχει αύριο».

«Η Εκκλησία θα ενημερώσει, θα κατηχήσει τον κόσμο. Δεν υπάρχει διάθεση να ξεσηκώσουμε τον λαό» και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναρωτήθηκε: «Και γιατί να μην κάνουμε ένα Δημοψήφισμα να πει ο λαός κατευθείαν».

O Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας έδωσε έδωσε τις παραπάνω απαντήσεις από τη Νέα Μάκρη όπου παρέστη στην τελετή εγκαινίων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάκρης.


Σχολιάστε εδώ