To Πακιστάν ανταπέδωσε τα πλήγματα στο νοτιοανατολικό Ιράν – Τουλάχιστον 9 νεκροί

To Πακιστάν ανταπέδωσε τα πλήγματα στο νοτιοανατολικό Ιράν – Τουλάχιστον 9 νεκροί

Το βράδυ της Τρίτης, η Τεχεράνη ανακοίνωσε πως διεξήγαγε πλήγματα εναντίον θέσεων “τρομοκρατών” στο έδαφος του Πακιστάν. Το Ισλαμαμπάντ χαρακτήρισε χθες Τετάρτη, το οποίο έπληξε μια περιοχή της επαρχίας Μπαλουχιστάν του Πακιστάν κοντά στα ιρανικά σύνορα, “εντελώς απαράδεκτη” και αδικαιολόγητη την επίθεση αυτή, που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δυο παιδιά.

Το Πακιστάν εξαπέλυσε πυραυλικά πλήγματα αντίποινων στο Ιράν νωρίς την Πέμπτη, δύο ημέρες μετά τις ιρανικές επιθέσεις σε πακιστανικό έδαφος.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν δήλωσε ότι ένας αριθμός ανθρώπων σκοτώθηκαν στην επαρχία Σιστάν-Μπαλουτσιστάν.

Σε ανακοίνωσή του, ο στρατός του Πακιστάν είπε ότι τα χτυπήματά του εναντίον «θέσεων εντός του Ιράν που χρησιμοποιούνται από τρομοκράτες» ήταν «αποτελεσματικά».

«Θέσεις που χρησιμοποιήθηκαν από τρομοκρατικές οργανώσεις, δηλαδή τον Απελευθερωτικό Στρατό του Μπαλουχιστάν και το Απελευθερωτικό Μέτωπο του Μπαλουχιστάν, χτυπήθηκαν επιτυχώς σε επιχείρηση που βασίζεται στις μυστικές υπηρεσίες, με την κωδική ονομασία «Marg Bar Sarmachar»», αναφέρει η δήλωση σύμφωνα με το BBC.

Πρόσθεσε ότι η αποφασιστικότητα του στρατού να «διασφαλίσει ότι η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα του Πακιστάν έναντι οποιασδήποτε εχθρικής επιβουλής, παραμένει ακλόνητη». Πρόσθεσε ότι «σέβεται πλήρως» την «κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα» του Ιράν.

«Στο μέλλον, ο διάλογος και η συνεργασία κρίνονται συνετές για την επίλυση διμερών ζητημάτων μεταξύ των δύο γειτονικών αδελφών χωρών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 


Σχολιάστε εδώ