O Ντόναλντ Τραμπ επιστρέφει ή δεν έφυγε ποτέ; Τι θα σημαίνει πιθανή αλλαγή ενοίκου στον Λευκό Οίκο για την Ελλάδα;

O Ντόναλντ Τραμπ επιστρέφει ή δεν έφυγε ποτέ; Τι θα σημαίνει πιθανή αλλαγή ενοίκου στον Λευκό Οίκο για την Ελλάδα;

Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ έφυγε από τον Λευκό Οίκο το 2021, στελέχη μεγάλων αμερικανικών εταιρειών αναστέναξαν με ανακούφιση. Τώρα που κέρδισε τις κοινοβουλευτικές εκλογές της Αϊόβα με διαφορά 30 μονάδων, η  πραγματικότητα αλλάζει και όλα δείχνουν πως υπάρχει πλέον η πιθανότητα τον επόμενο χρόνο ο κ. Τραμπ να βρεθεί ξανά πίσω στην  εξουσία.

Αυτό δείχνει επιβλητική νίκη του Τραμπ στην Αϊόβα τη Δευτέρα όπου επιστρέφει στην αμερικανική πολιτική ζωή.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει επικεντρώσει την πρώιμη εκστρατεία του γύρω από την απειλή που θέτει ο Τραμπ για τη δημοκρατία των ΗΠΑ. Με τη σειρά του, ο Τραμπ αποκάλεσε τον Μπάιντεν «πραγματική απειλή για τη δημοκρατία». Η αντιστροφή ρόλων φαίνεται να λειτουργεί με τους υποστηρικτές του.

Όμως μια δημοσκόπηση του NBC News έδειξε ότι το 90% των ψηφοφόρων Τραμπ δεν πίστευαν ότι ο Μπάιντεν κέρδισε νόμιμα τις εκλογές το 2020. Ένα πολύ χαμηλότερο 40% του Ρον Ντε Σάντις δεν πιστεύει ότι κέρδισε ο Μπάιντεν. Για τη Nikki Haley, μόλις το 19% είχε αυτή την πεποίθηση.

Στο φύλλο του “ΠΑΡΟΝ” της Κυριακής είχαμε αναφερθεί σε ένα κρίσιμο ερώτημα για τα συμφέροντα της Ελλάδας, το τι θα σημαίνει πιθανή αλλαγή ενοίκου στον Λευκό Οίκο.

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να συνδέουν το θέμα της πώλησης των F-35 προς την Ελλάδα με την πώληση 40 F-16 και αναβάθμιση 80 F-16 της Τουρκίας, η οποία όμως συνεχίζει το παζάρι της, κρατώντας σε εκκρεμότητα την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ…

Θα τηρηθούν οι υποσχέσεις της σημερινής διοίκησης Μπάιντεν;

Η πιθανή αλλαγή ενοίκου στον Λευκό Οίκο τι θα σημαίνει για την Ελλάδα;


Σχολιάστε εδώ