Καιρός: ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΤΙΚΟΣ ΧΙΟΝΙΑΣ ΕΞΠΡΕΣ 

Καιρός: ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΤΙΚΟΣ ΧΙΟΝΙΑΣ ΕΞΠΡΕΣ 

•Μέχρι την Παρασκευή φαίνεται να είμαστε σε ήπιες καιρικές διαθέσεις με υψηλές τιμές θερμοκρασίες για την εποχή και λίγα φαινόμενα τοπικού χαρακτήρα κυρίως στα δυτικά και στα ανατολικά με τους νοτιάδες να κυριαρχούν. Πάμε να δούμε αναλυτικά τον καιρό μέχρι και την Παρασκευή και μετά θα αναλύσουμε το ερχόμενο Σαββατοκύριακο όπου θα υπάρξει μια φυσιολογική ψυχρή εισβολή για την εποχή και όχι ακραίου τύπου.


Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org


ΠΕΜΠΤΗ: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες όπου θα σημειωθούν τοπικού χαρακτήρα βροχούλες στα δυτικά, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα κεντρικά και τα βόρεια. Το απόγευμα με βράδυ θα διατηρηθούν οι βροχές στα βορειοδυτικά όπου θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί στα 5-6 μποφόρ στο Ιόνιο και στο Αιγαίο στα 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε περεταίρω άνοδο φτάνοντας στα βόρεια τους 16-17°C και στην υπόλοιπη χώρα τους 19-20°C και τοπικά στα νότια τους 22-23°C σε κλειστούς κάμπους.

ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές όπου σε Μακεδονία και Θράκη οι χιονοπτώσεις θαφ φτάσουν σε αρκετά χαμηλά υψόμετρα ακόμα και σε ημιπεδινές περιοχές. Πιθανότητα όμως να φτάσουν και στα πεδινά πρόσκαιρα αλλά δεν φαίνεται να δημιουργούνται προβλήματα.

Φαίνεται μέχρι και τέλη του μήνα να κυλάμε σε ήπιες καιρικές συνθήκες και από πλευράς θερμοκρασιών αλλά και φαινομένων. Δηλαδή θα την χαρακτηρίζαμε σε μια πιο ζωνική κυκλοφορία.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ