Δημόσια διπλωματία δεν υφίσταται…

Δημόσια διπλωματία δεν υφίσταται…

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο είναι προφανές ότι παίζεται ένα δύσκολο και παρασκηνιακό κυρίως παιχνίδι, καθώς δεν είναι μόνο η Αθήνα που θα ήθελε την αντικατάστασή του αλλά και μεγάλο μέρος της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αν και αυτός που θα λάβει τις αποφάσεις είναι ο ίδιος ο κ. Βαρθολομαίος.

Σε ό,τι αφορά την πολιτεία του κ. Ελπιδοφόρου στις ΗΠΑ, απλώς να μεταφέρουμε τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σε ομογενειακά ΜΜΕ, που αναφέρουν ότι δεκάδες σχολεία της ελληνικής γλώσσας που λειτουργούσαν στις ενορίες και στις κοινότητες, με ευθύνη και της Αρχιεπισκοπής, έχουν κλείσει, με ό,τι σημαίνει αυτό και για την επιβίωση της ελληνικής γλώσσας στα παιδιά των ομογενών αλλά και για τους δεσμούς μεταξύ τους, οι οποίοι για δεκαετίες συντηρήθηκαν μέσω της Εκκλησίας, που είχε και εθνική αποστολή.

Όσον αφορά την πολιτική του ΥΠΕΞ για τη διασπορά, βλέπουμε κάποιες φιλότιμες προσπάθειες του υφυπουργού κ. Κώτσηρα, που στερούνται όμως οράματος και καθαρών στόχων. Όσο για τον γ.γ. Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Γιάννη Χρυσουλάκη, αυτός συνεχίζει να εξαντλεί τη δραστηριότητά του σε ταξίδια γνωριμίας, χωρίς ουσία και περιεχόμενο, με τελευταίο σταθμό τη Φλόριντα και το Τάρπον Σπρινγκς, όπου παρέστη στον εορτασμό των Θεοφανίων… Για το έτερο σκέλος των αρμοδιοτήτων του, τη Δημόσια Διπλωματία, δεν υπάρχει κανένα σημείο αναφοράς, καθώς, πολύ απλά, για την Ελλάδα δημόσια διπλωματία δεν υφίσταται…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ