Απόστολος Πάνας για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη: “Δυστυχώς, οι βουλευτές της ΝΔ επιχείρησαν να δημιουργήσουν στρεβλές εντυπώσεις”

Απόστολος Πάνας για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη: “Δυστυχώς, οι βουλευτές της ΝΔ επιχείρησαν να δημιουργήσουν στρεβλές εντυπώσεις”

Για τις ευθύνες της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας μίλησε ο Βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Απόστολος Πάνας, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στον Γιώργο Αποστολίδη, μια ημέρα μετά τις χθεσινές εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά τις συνθήκες και τις ευθύνες του τραγικού δυστυχήματος .
 
«Δυστυχώς, οι βουλευτές της ΝΔ επιχείρησαν να δημιουργήσουν στρεβλές εντυπώσεις και να υπηρετήσουν με κάθε τίμημα το δόγμα του ανθρώπινου λάθους, αυτή τη φορά με πρόσχημα τον ιατρικό φάκελο του νεκρού μηχανοδηγού,  προκαλώντας ακόμα και την οικογένεια που πενθεί», ανέφερε  αρχικά ο κ. Πάνας , προσθέτοντας: «Δεν δίστασαν να επιδιώξουν ανεπιτυχώς να διακοπεί η δημόσια τηλεοπτική κάλυψη των εργασιών της Επιτροπής όμως, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συντάχθηκε με το σύνολο της αντιπολίτευσης και απετράπη αυτή η μεθόδευση».
Παράλληλα, ο κ. Πάνας επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απαιτεί την άμεση κλήση στην εξεταστική επιτροπή των κ.κ. Σπίρτζη και Καραμανλή σύμφωνα με τη σειρά των μαρτύρων που είχε οριστεί, σημειώνοντας επιπλέον ως ιδιαιτέρως σημαντικό να διευρυνθεί ο κατάλογος των μαρτύρων και να κληθούν στην επιτροπή οι κ.κ. Σπηλιόπουλος, Κατσιούλης, Σταθόπουλος και  όσα πρόσωπα  κατείχαν θέσεις σε κρίσιμες χρονικές περιόδους άμεσα σχετιζόμενες με το σιδηροδρομικό δυστύχημα καθώς η κατάθεση τους θα ρίξει άπλετο φως στις ευθύνες, τις ολιγωρίες και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην σιδηροδρομική τραγωδία.
«Δεν είναι δυνατό να μιλάμε με ανθρώπους που ήταν σε αυτές τις θέσεις το  1997 και την ίδια στιγμή, επιτελικά στελέχη που είχαν ρόλο σε όλη αυτή την ιστορία να μην  έχουν κληθεί», υπογράμμισε και τόνισε ότι θα υπάρξει παράταση προκειμένου η Επιτροπή να ολοκληρώσει τις εργασίες της καθώς «κάθε μέρα έρχονται στο φως νέα στοιχεία».

Η προσπάθεια συγκάλυψης των υπευθύνων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη είναι σε πλήρη εξέλιξη από μέρους της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επιχείρησαν να δημιουργήσουν ξανά στρεβλές εντυπώσεις και να υπηρετήσουν με κάθε τίμημα το δόγμα του “ανθρώπινου λάθους”, αυτή τη φορά με πρόσχημα τον ιατρικό φάκελο του νεκρού μηχανοδηγού της αμαξοστοιχίας και προκαλώντας ακόμη και την οικογένεια του, που πενθεί.

Δεν δίστασαν, μάλιστα, να επιδιώξουν ανεπιτυχώς να διακοπεί η δημόσια τηλεοπτική κάλυψη των εργασιών της επιτροπής.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν θα επιτρέψει τέτοιες μεθοδεύσεις. Απαιτεί την άμεση κλήση στην εξεταστική επιτροπή των κ.κ. Σπίρτζη και Καραμανλή σύμφωνα με τη σειρά των μαρτύρων που είχε οριστεί. Επιπλέον, είναι κρίσιμο να διευρυνθεί ο κατάλογος των μαρτύρων και να κληθούν στην επιτροπή οι  κ.κ. Σπηλιόπουλος, Κατσιούλης, Γεροντήδου, Διακομανώλη, Γενηδούνιας, Λεβέντης, Βαρελάς, Σταθόπουλος και Τσικαλάκης.

Πρόκειται για πρόσωπα που κατείχαν θέσεις σε κρίσιμες χρονικές περιόδους άμεσα σχετιζόμενες με το σιδηροδρομικό δυστύχημα και η κατάθεση τους θα ρίξει άπλετο φως στις ευθύνες, τις εγκληματικές ολιγωρίες και παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.


Σχολιάστε εδώ