Ο σχεδιασμός της Χαριλάου Τρικούπη και η στρατηγική για την επόμενη μέρα – Εφαλτήριο για το ΠΑΣΟΚ οι ευρωεκλογές

Ο σχεδιασμός της Χαριλάου Τρικούπη και η στρατηγική για την επόμενη μέρα – Εφαλτήριο για το ΠΑΣΟΚ οι ευρωεκλογές

Με τον αέρα των δημοσκοπήσεων να φουσκώνει… τα πανιά του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη αντιμετωπίζουν τις ευρωεκλογές του Ιουνίου ως το εφαλτήριο για την επάνοδο σε τροχιά εξουσίας. «Αν πάρουμε τη δεύτερη θέση, η δύναμη του Κινήματος θα αρχίσει να αυξάνεται ραγδαία στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές και θα έχουμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε τη νίκη», τονίζει στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του ο Ν. Ανδρουλάκης.

Αν επιτευχθεί ο στόχος της δεύτερης θέσης, αμέσως μετά τις εκλογές θα αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών για τη συσπείρωση και την κοινή πορεία των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας. Αποκλείει πάντως εξαρχής το ενδεχόμενο εκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Αριστερά, καθώς το προσκλητήριο που θα απευθύνει θα έχει ως αποδέκτες τους προοδευτικούς πολίτες και σε καμιά περίπτωση κόμματα. Βασικός σκοπός του είναι το Κίνημα αρχικά να ανακτήσει τον πρωτεύοντα ρόλο στον χώρο της Κεντροαριστεράς και στη συνέχεια να πάρει από τα χέρια της Νέας Δημοκρατίας τα ηνία της χώρας.

Σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις, το ΠΑΣΟΚ έχει τις προοπτικές να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές, πλην όμως, δεν παρουσιάζει τη δυναμική εκείνη που μπορεί να εκτοξεύσει το ποσοστό του. Συνεχίζει να είναι σε μεγάλη απόσταση από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ ο χρόνος που απομένει μέχρι τις ευρωεκλογές δεν φαίνεται να επαρκεί για να γίνουν μεγάλες ανατροπές.

Ωστόσο, ο κ. Ανδρουλάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να δώσει σκλη­ρή μάχη και το επόμενο διάστημα θα επικεντρώσει την αντιπολιτευτική στρατηγική του στα προβλήματα της καθημερινότητας. Στο πλαίσιο αυτό, σε κάθε ευκαιρία θα στηλιτεύει τις επιλογές της κυβέρνησης με το επιχείρημα ότι, αντί να αμβλύνει, οξύνει τα προβλήματα, ενώ σε μόνιμη βάση θα την κατηγορεί για ανικανότητα και ανεπάρκεια. Θα αμφισβητεί, δε, ακόμη και τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες του Κυρ. Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι πρόκειται για πυροτεχνήματα που δεν δίνουν λύσεις και προοπτική, αντίθετα περιπλέκουν περισσότερο τα πράγματα.

Στο πεδίο βολής του κ. Ανδρουλάκη αλλά και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ θα βρίσκεται μόνιμα ο πρωθυπουργός. Καθώς αποτελεί το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης, ο στόχος της Χαριλάου Τρικούπη θα είναι να αποδομήσει το προφίλ του και να ενισχύσει τη δυσφορία των πολιτών προς το πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ