Ευρωεκλογές όπως… εθνικές εκλογές – Υπο τον φόβο της αποχής…

Ευρωεκλογές όπως… εθνικές εκλογές – Υπο τον φόβο της αποχής…

…Ο ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΗΧΗ

Χαρακτήρα εθνικών εκλογών προτίθεται να προσδώσει ο Κυρ. Μητσοτάκης στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, υιοθετώντας στρατηγική υψηλών τόνων. Πρόθεσή του είναι να θέσει σκληρά διλήμματα στους πολίτες, που δεν θα έχουν σχέση μόνο με την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και με την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια. Στόχος του είναι αφενός να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας και αφετέρου να περιορίσει το φαινόμενο της αποχής.

Παράλληλα, θέλει να αποτρέψει το ενδεχόμενο να επικρατήσει η λογική της χαλαρής ψήφου, που διαχρονικά υφίσταται στις ευρωεκλογές και λειτουργεί σε βάρος των μεγάλων κομμάτων, και πρωτίστως του κυβερνώντος. Απώτερος σκοπός του κ. Μητσοτάκη είναι στις ευρωεκλογές να επιβεβαιωθεί εκ νέου η πολιτική κυριαρχία της ΝΔ και να ανακύψουν ερωτήματα πολιτικής φύσεως. Αυτό στην πράξη σημαίνει νίκη με υψηλό ποσοστό και μεγάλη διαφορά από το δεύτερο κόμμα. Αν και επισήμως δεν έχει μπει πήχης από την κυβέρνηση ή το Μέγαρο Μαξίμου, το όριο βρίσκεται γύρω στο 35% και πάνω.



 

Με βάση και τις έρευνες, στο επιτελείο του πρωθυπουργού θεωρούν ότι ο στόχος αυτός είναι εφικτός. Την ίδια στιγμή, εκτιμούν ότι κανένα κόμμα, ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ δηλαδή, δεν πρόκειται να πλησιάσει το 20%. Κατά συνέπεια, η διαφορά θα είναι πάνω από 15 μονάδες. Κάπως πρόωρες φαντάζουν όλες αυτές οι προβλέψεις, καθότι απομένουν πλέον και πλέον μήνες για να στηθούν οι κάλπες. Στην περίπτωση που ο στόχος δεν επιτευχθεί, η κυβερνητική παράταξη θα μπει σε περιπέτειες, μικρές ή μεγαλύτερες θα εξαρτηθεί από το ποσοστό αλλά και τις επιδόσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Ενδεικτικό της πρόθεσης του κ. Μητσοτάκη να αναβαθμίσει τη σημασία των ευρωεκλογών είναι και το γεγονός ότι στη συγκρότηση της λίστας των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας δεν θα κινηθεί με τη λογική του lifestyle, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτή ονόματα-κράχτες (καλλιτέχνες, celebrities κ.ά.) για τους πολίτες. Απόφασή του είναι, το κατέστησε σαφές στην πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του, να επιλέξει πρόσωπα με γνώσεις και εμπειρία στον χώρο τους, που θα μπορούν να εκπροσωπήσουν τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ