«ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό | Καλεσμένοι οι Χριστίνα Σούζη, Λευτέρης Λαζάρου, Γιολάντα Μπαλαούρα, Γιώργος Χατζηπαύλου, Γεωργία Μεσαρίτη
Η «ΠΟΠ Μαγειρική», η αγαπημένη εκπομπή με τον σεφ Ανδρέα Λαγό, κάθε ημέρα, στις 14:00, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1, μας ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αποδεικνύοντας ότι η μαγειρική μπορεί να εκτοξεύσει τις αισθήσεις σώματος και νου.
Για πέμπτη συνεχή χρονιά, η εκπομπή που μας μαθαίνει όλους τους θησαυρούς της ελληνικής υπαίθρου, έρχεται καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, με νέες συνταγές, εκλεκτούς καλεσμένους και μοναδικές εκπλήξεις για τους τηλεθεατές.
Ο σεφ Ανδρέας Λαγός, με αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και ηθοποιούς, μαγειρεύει, πλημμυρίζοντας την κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγειρικής» με διατροφικούς θησαυρούς της Ελλάδας. Εκατοντάδες ελληνικά, αλλά και κυπριακά προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ αξιοποιούνται μέσα από δημιουργικές, ευφάνταστες, αλλά και γρήγορες και οικονομικές συνταγές.
Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024, στις 14:00
«Ελληνική κολοκύθα, μανταρίνι Χίου»
Καλεσμένη στην εκπομπή η Χριστίνα Σούζη
Τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024, στις 14:00, ο Ανδρέας Λαγός με την «ΠΟΠ Μαγειρική» ανοίγουν την εβδομάδα, υποδεχόμενοι τη Χριστίνα Σούζη. Η αγαπημένη σε όλους μετεωρολόγος έρχεται στο στούντιο και μαζί με τον Ανδρέα Λαγό δημιουργούν δυο γευστικά πιάτα, το πρώτο με ελληνική κολοκύθα και το δεύτερο με μανταρίνι Χίου. Η Χριστίνα Σούζη μάς εξηγεί πώς ξεκίνησε η επαφή της με τον καιρό και πώς εμφανίστηκε στην τηλεόραση.
Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024, στις 14:00
«Χριστόψαρο, κρόκος Κοζάνης»
Καλεσμένος στην εκπομπή ο Λευτέρης Λαζάρου
Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024, στις 14:00, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό μαγειρεύουν δύο υπέροχες συνταγές, με χριστόψαρο και κρόκο Κοζάνης, δημιουργώντας μοναδικά και γευστικά πιάτα. Ο Λευτέρης Λαζάρου μάς αποκαλύπτει πώς ξεκίνησε την καριέρα του και, μεταξύ άλλων, μας δίνει συμβουλές για το πώς να διαλέξουμε το σωστό ψάρι.
Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024, στις 14:00
«Πηχτόγαλο Χανίων, ελληνικές σουπιές» Καλεσμένη στην εκπομπή η Γιολάντα Μπαλαούρα
Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου η «ΠΟΠ Μαγειρική» και ο Ανδρέας Λαγός υποδέχονται στο στούντιο τη γνωστή ηθοποιό, Γιολάντα Μπαλαούρα. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό δημιουργούν δύο ξεχωριστά πιάτα, το πρώτο με πρώτη ύλη το πηχτόγαλο Χανίων και το δεύτερο με πρώτη ύλη τις ελληνικές σουπιές. Η Γιολάντα Μπαλαούρα μιλάει για τα τηλεοπτικά της βήματα που την καθόρισαν, αλλά και για την πλούσια θεατρική σταδιοδρομία της.
Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024, στις 14:00
«Κατσικάκι Ελασσόνας, χαρούπι» Καλεσμένος στην εκπομπή ο Γιώργος Χατζηπαύλου
Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024, στις 14:00, ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έναν από τους πιο γνωστούς stand up comedian τον Γιώργο Χατζηπαύλου.
Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό δημιουργούν δύο υπέροχα πιάτα με πρώτη ύλη το κατσικάκι Ελασσόνας και το χαρούπι και εκτοξεύουν τη γεύση. Ο Γιώργος Χατζηπαύλου μάς αποκαλύπτει τα μυστικά του standup comedy και το πώς προετοιμάζει μια παράσταση.
Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024, στις 14:00
«Ξύγαλο Σητείας, ελληνικά καρότα» Καλεσμένη η Γεωργία Μεσαρίτη
Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024, στις 14:00, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται η νεαρή ηθοποιός Γεωργία Μεσαρίτη και γεμίζει χαρά την κουζίνα της ΠΟΠ μαγειρικής.
Η ταλαντούχα ηθοποιός η οποία πρωταγωνιστεί στη σειρά της ΕΡΤ1 «Κάνε ότι κοιμάσαι», μαγειρεύει μαζί με τον Ανδρέα Λαγό δύο υπέροχες συνταγές, με ξύγαλο Σητείας και ελληνικά καρότα δημιουργώντας μοναδικά πιάτα. Η Γεωργία Μεσαρίτη μάς αποκαλύπτει πώς από την Κύπρο βρέθηκε στην Αθήνα και πώς από τα οικονομικά που σπούδασε βρέθηκε στα τηλεοπτικά πλατό δίπλα στον Σπύρο Παπαδόπουλο.
Γιατί η μαγειρική μπορεί να είναι ΠΟΠ!
#popmageiriki
Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Μαρία Πολυχρόνη
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Υπεύθυνος καλεσμένων – δημοσιογραφική επιμέλεια: Πραξιτέλης Σαραντόπουλος
Παραγωγή: GV Productions