Με το κλασικό αθηναϊκό ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός οι σημερινοί αγώνες…

Με το κλασικό αθηναϊκό ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός οι σημερινοί αγώνες…

Με το κλασικό αθηναϊκό ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, στις 20:30, στη Νέα Φιλαδέλφεια, κορυφώνεται η 18η αγωνιστική της Super League. Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ νωρίτερα παίζουν Παναιτωλικός-Άρης (15:00), Κηφισιά-Ολυμπιακός (17:00) και Αστέρας Τρίπολης-Βόλος (17:30). Χθες αγωνίστηκαν Ατρόμητος-ΟΦΗ και Λαμία-Πανσερραϊκός.

Το Αθηναϊκό ντέρμπι

Η ΑΕΚ έχει επικρατήσει στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις της ως γηπεδούχος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, με 1-0 το 2022-23 και 1-0 το 2002-22, ενώ το 2020-21 επικράτησε ο Παναθηναϊκός με 2-1.

Οι Κιτρινόμαυροι επικράτησαν με 2-1 στον Α’ Γύρο του πρωταθλήματος απέναντι στους Πράσινους και η τελευταία φορά που υπήρξαν δύο διαδοχικές νίκες της ΑΕΚ σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήταν το 2012, όταν στις 11 Μαρτίου 2012 επικράτησαν εντός έδρας με 2-0 για τον Β’ Γύρο και στις 7 Μαΐου 2012 πήραν τη νίκη με 2-0 για τα Playoffs.

Η πιθανή 11άδα της ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Κάλενς, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι, Πινέδα, Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ και Λιβάι.

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας και θα συμμετέχουν οι : Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Μαργκόνο, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ζέκα, Ιωαννίδης, Μπερνάρ, Λημνιός, Τσέριν, Μαντσίνι, Τσοκάι, Γεντβάι, Αϊτόρ, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Βιλένα, Αράο, Βέρμπιτς.

Το παιχνίδι Κηφισιά – Ολυμπιακός

Η Κηφισιά μετρά δύο νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες στις εντός έδρας αναμετρήσεις, για τις οποίες έχει χρησιμοποιήσει σαν έδρα το γήπεδο της Λαμία και το γήπεδο της Καισαριανής. Με αντιπάλους τις ομάδες που βρίσκονται πάνω από τις έξι πρώτες θέσεις της βαθμολογίας έχει διατηρήσει το αήττητο μόνο με την ΑΕΚ, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στην Καισαριανή.

Η πιθανή 11άδα του Ολυμπιακού: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν, Ρέτσος, Κίνι, Καμαρά, Καρβάλιο, Φορτούνης, Ποντένσε, Ναβάρο και Μασούρας. Υπογράμμισε ακόμη ότι δεν υπολογίζονται Αλεξανδρόπουλος και Ρίτσαρντς λόγω ενοχλήσεων, ώστε να είναι έτοιμοι για τη ρεβάνς Κυπέλλου, την Τετάρτη, με τον Παναθηναϊκό, ο Έσε είναι τιμωρημένος, ο Ελ Αραμπί επιστρέφει και θα είναι στον πάγκο, ενώ ο Γιόβετιτς διεκδικεί τη θέση του Ναβάρο στην κορυφή της επίθεσης.

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα

Τα οκτώ τελευταία παιχνίδια των δύο ομάδων είχαν νικητή στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί στα έξι και τον ΠΑΣ Γιάννινα στα δύο. Η τελευταία μεταξύ τους ισοπαλία ήταν στις 26 Απριλίου 2015 με 1-1.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Οζντόεφ, Μεϊτέ, Μάρκος Αντόνιο, Κωνσταντέλιας, Μουργκ, Τάισον, Α.Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ, Μπράντον, Τζίμας

Για τον ΠΑΣ  οι Γιώργος Παμλίδης, Τσαούσης και Τζίμας δεν θα δώσουν το παρον με στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ενω την αποστολή αποτελούν: Κλέιμαν, Αθανασίου, Μπορταγκαράι, Λεό, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ναούμης, Σόρια, Κιάκος, Λιάσος, Ριένστρα, Τζίνο, Σούλης, Πανάγου, Μπακαδήμας, Κόντε, Μπάλαν, Ροσέρο, Κύρκος, Έφορντ, Μπεγκάλα.


Σχολιάστε εδώ