Είναι οι ιπτάμενες μοτοσυκλέτες το μέλλον για το Ντουμπάι;

Είναι οι ιπτάμενες μοτοσυκλέτες το μέλλον για το Ντουμπάι;

Πραγματοποιώντας μια συμφωνία που υπογράφηκε το 2017, η Hoversurf χάρισε τώρα στην Αστυνομία του Ντουμπάι την πρώτη της μονάδα σειριακής παραγωγής του S3 2019 Hoverbike και έχει αρχίσει να εκπαιδεύει αξιωματικούς για να το πετάξουν.

Ο ταξίαρχος Khalid Nasser Alrazooqi, γενικός διευθυντής του τμήματος τεχνητής νοημοσύνης της αστυνομίας του Ντουμπάι, περιέγραψε το όχημα eVTOL ως μονάδα πρώτης ανταπόκρισης που χρησιμοποιείται για πρόσβαση σε δυσπρόσιτες περιοχές. Είπε ότι σκοπεύει να έχει τα hoverbikes σε δράση μέχρι το 2020. Αυτήν τη στιγμή έχουμε ήδη δύο πληρώματα που εκπαιδεύονται (για να πιλοτάρουν το hoverbike) και αυξάνουμε τον αριθμό», είπε στο CNN.

Ο επικεφαλής επιχειρησιακός διευθυντής του Hoversurf Joseph Segura-Conn εξήγησε ότι οι ιδανικοί υποψήφιοι θα μπορούν να οδηγούν μοτοσικλέτα και να έχουν εμπειρίες χειρισμού drone. Το βίντεο ενός αξιωματικού που μαθαίνει να πιλοτάρει το hoverbike εμφανίστηκε στο διαδίκτυο τον περασμένο μήνα.

Η Segura-Conn είπε ότι η αστυνομία του Ντουμπάι έχει αποκλειστικά δικαιώματα να παραγγέλνει όσες μονάδες θέλει: «Θα μας ενημερώσουν τον επόμενο ή δύο μήνες εάν θέλουν περισσότερα… Αν θέλουν 30 ή 40, εμείς Θα το κάνει να συμβεί για αυτούς.”

Εξήγησε ότι τα eVTOL περιορίζονται από την τρέχουσα τεχνολογία μπαταριών, αλλά είπε ότι οι πρόοδοι – ιδιαίτερα στην πυκνότητα ενέργειας της μπαταρίας και η εισαγωγή νέων υλικών όπως το γραφένιο – θα μπορούσαν να αυξήσουν τους χρόνους πτήσης στο μέλλον.


Σχολιάστε εδώ