Βαρύ το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ – Ανησυχία για τις δημοσκοπήσεις, αναταραχή για το δάνειο

Βαρύ το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ – Ανησυχία για τις δημοσκοπήσεις, αναταραχή για το δάνειο

Μετά την εορταστική ανάπαυλα και τα ταξίδια σε ΗΠΑ και Τουρκία (Κωνσταντινούπολη), καλώς εχόντων των πραγμάτων ο Στ. Κασσελάκης θα επιστρέψει σήμερα στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου.

Και θα έρθει αντιμέτωπος με τη σκληρή –πολιτική αλλά και εσωκομματική– πραγματικότητα. Εκτός από τις δημοσκοπήσεις που συνεχίζουν να ρίχνουν μαύρα σύννεφα πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα κληθεί να διαχειριστεί τις γκρίνιες και τις ενστάσεις στελεχών του κόμματος για μια σειρά ζητημάτων αιχμής: Από τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στην προετοιμασία για το Συνέδριο του Φεβρουαρίου μέχρι το πιο πρόσφατο, με την αναταραχή που έχει προκληθεί με αφορμή το δάνειο προς τον… ΣΥΡΙΖΑ.

Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί είναι βαρύ και δεν είναι λίγοι εκείνοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που διατυπώνουν ερωτήματα ως προς τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, ενώ εκφράζουν και επιφυλάξεις ως προς την ορθότητα της κίνησης αυτής, με το σκεπτικό ότι εγείρει ζητήματα όχι μόνον πολιτικά αλλά ακόμη και οικονομικά και ηθικά. «Τέτοιου είδους πρακτικές δεν συνάδουν με την ιδεολογία και τη φιλοσοφία της Αριστεράς», σημειώνουν, ενώ –όπως τονίζουν– είναι τουλάχιστον παράδοξο ο αρχηγός να δανείζει το κόμμα του.

Ερωτήματα τίθενται και από στελέχη της κυβέρνησης αλλά και των άλλων κομμάτων. Κι αυτό διότι από την Κουμουνδούρου δεν έχει αποσαφηνιστεί αν ο δανεισμός έγινε από τον προσωπικό λογαριασμό του κ. Κασσελάκη ή από εταιρεία ιδιοκτησίας του. Επίσης, αν πρόκειται για εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ ή είναι offshore.

Στο μεταξύ, και οι νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ σταθερά στην τρίτη θέση, κάτω από το ΠΑΣΟΚ, και σε μεγάλη απόσταση από τη Νέα Δημοκρατία. Κατάσταση που, στη φάση αυτή τουλάχιστον, δείχνει να έχει παγιωθεί.

Με την έλευση του νέου χρόνου ξεκίνησε και η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου το τελευταίο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, όπου και θα διαμορφωθεί ο νέος κομματικός χάρτης και θα καταγραφεί η επιρροή κάθε στρατοπέδου. Αλλά, το κυριότερο, θα οργανωθεί το κόμμα προκειμένου να αντιμετωπίσει την πρώτη μεγάλη πρόκληση αφότου εξελέγη πρόεδρος ο κ. Κασσελάκης, την πρόκληση των ευρωεκλογών.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ