Στη μάχη της καθημερινότητας μπαίνει το ΠΑΣΟΚ

Στη μάχη της καθημερινότητας μπαίνει το ΠΑΣΟΚ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ

Στα θέματα της καθημερινότητας θα επικεντρώσει την αντιπολιτευτική του στρατηγική το επόμενο διάστημα και μέχρι τις ευρωεκλογές τουλάχιστον ο Ν. Ανδρουλάκης. Στη Χαρ. Τρικούπη θεωρούν ότι η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, αντί να αμβλύνει τα προβλήματα, τα οξύνει και τα διογκώνει, σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας.

Πρόθεση του προέδρου του Κινήματος είναι, αφενός, να καταγγείλει την κυβερνητική πολιτική και, αφετέρου, να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, που θα αποτελέσουν εναλλακτική λύση και διέξοδο για τους δοκιμαζόμενους πολίτες. Ψηλά στην ατζέντα του κ. Ανδρουλάκη βρίσκονται τα ζητήματα της ακρίβειας, της υγείας, της δημόσιας ασφάλειας, της δικαιοσύνης κ.ά.

Στο θέμα της ακρίβειας, θα εντείνει την κριτική του προς την κυβέρνηση για το ότι δεν λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για να μπει τέρμα στην αισχροκέρδεια αλλά και για τη στήριξη των καταναλωτών. Παράλληλα, θα καταθέσει σειρά προτάσεων με στόχο την αναχαίτιση του κύματος της ακρίβειας, θα δημοσιοποιήσει δε και σχετικό σποτ για την ενημέρωση των πολιτών.

Τις αμέσως προηγούμενες ημέρες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και εξαπέλυσε δριμύ «κατηγορώ» σε βάρος της κυβέρνησης για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία. Υπογράμμισε δε ότι προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ, αν και όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα είναι η αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ).

Τους τελευταίους μήνες, ο κ. Ανδρουλάκης έχει επισκεφθεί αρκετά νοσοκομεία ανά την επικράτεια, θέλοντας να τονίσει το ενδιαφέρον του Κινήματος για την υγεία.

Το βασικό μότο της κριτικής του προς την κυβέρνηση (θα) είναι ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης, βάσει σχεδίου, έχει οδηγήσει με την πολιτική του τα δημόσια νοσοκομεία σε τραγική κατάσταση, προς όφελος των ιδιωτικών. Ψηλά στην αντιπολιτευτική ατζέντα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα είναι σταθερά και το θέμα της δημόσιας ασφάλειας, καθώς στη Χαρ. Τρικούπη θεωρούν ότι στον τομέα αυτό «η κυβέρνηση έχει χάσει την μπάλα»!

Η εγκληματικότητα σε όλα τα επίπεδα βρίσκεται σε έξαρση και η Αστυνομία εμφανίζεται αδύναμη (ανίκανη) να περιορίσει τα κρούσματα βίας. Σημείο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση θα αποτελέσει και η ρύθμιση που πρόκειται να φέρει αμέσως μετά τις γιορτές για τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ