Κασσελάκης στο Star: Πρόταση για μηδενικό ΦΠΑ στα προϊόντα πρώτης ανάγκης” – Πολιτική δειλία καταλόγισε στον Κυρ. Μητσοτάκη (video)

Κασσελάκης στο Star: Πρόταση για μηδενικό ΦΠΑ στα προϊόντα πρώτης ανάγκης” – Πολιτική δειλία καταλόγισε στον Κυρ. Μητσοτάκη (video)

Μηδενικό ΦΠΑ στα προϊόντα πρώτης ανάγκης και προοδευτική κλιμακα φορολόγισης στις επιχειρήσεις π.χ. 17% για κατω απο 220.000 κέρδος και 24% για πάνω από 220.000 κέρδοςστις προτάσεις που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τις επόμενες ημέρες, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Στ. Κασσελάκης στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα.

Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και στον κ. Ανδρουλάκη στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα, για τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ΕΡΤ σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο ομοφύλων και τη στάση των βουλευτών της ΝΔ.

Επίσης, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «εργαλειοποίησε το όνομά του» σε ό,τι αφορά το ζήτημα της παρένθετης μητέρας προκειμένου να «προωθήσει την πρόταση στο ακροδεξιό, κομματικό κοινό του», προσθέτοντας ότι η «φρασεολογία» που χρησιμοποίησε για αυτές τις γυναίκες «δεν τον τιμά».

Εξάλλου, σημείωσε ότι «δεν είναι εγωιστικό» αυτό που φέρνει ως πρόταση ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά «αλτρουιστικό» και για το «καλό της κοινωνίας».


Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει το νομοσχέδιο – Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «εργαλειοποίησε το όνομά μου» σε ό,τι αφορά το ζήτημα της παρένθετης μητέρας…

Σημεία συνέντευξης:

Για την ακρίβεια: Ο κ. Μητσοτάκης «μάλωσε» τον εαυτό του

Ο κ. Μητσοτάκης φάνηκε εκνευρισμένος με τον προκάτοχό του, του είπε «φτάνει πια, δεν είμαστε μπανανία». Μόνο που ο προκάτοχός του ήταν ο ίδιος. Επιτέλους παραδέχεται ότι η αισχροκέρδεια, η ακρίβεια είναι δική του επιλογή. Εμείς αναδείξαμε το ζήτημα του βρεφικού γάλακτος την περασμένη εβδομάδα, χαίρομαι που βάζει ένα πλαφόν στην κερδοφορία, εμείς θα θέλαμε πλαφόν και στην τιμή.

Στις απολύτως κοστολογημένες προτάσεις που θα ανακοινώσουμε τις προσεχείς μέρες προβλέπεται ότι τα προϊόντα πρώτης ανάγκης θα έχουν μηδενικό ΦΠΑ.

Για το τον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια: Ο κ. Μητσοτάκης στέλνει τους βουλευτές του στην αποχή, θα γίνει νόμος του Κράτους χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ.

-Το να ωθεί τους βουλευτές του στην αποχή και να το αποκαλεί αυτό αξιοπρεπή στάση είναι μία στάση πολιτικής δειλίας. Δηλαδή σε ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι δυνατόν να προσκαλείς τους βουλευτές σου να απόσχουν; Τι ηγετικότητα είναι αυτή; Τι πιστεύει ο ίδιος; Όντως πιστεύει ότι είναι σημαντικό για την κοινωνία; Εάν ναι, να επιβάλει κομματική πειθαρχία, όπως θα επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ.
-Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να σταθεί ποτέ απέναντι στην κοινωνική πρόοδο. Θέλω να ξέρουν όλοι ότι αυτό το νομοσχέδιο, όταν είναι να έρθει στη Βουλή, θα περάσει χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ.
-Είδα χθες τον κ. Μητσοτάκη να εργαλειοποιεί το όνομά μου και να χρησιμοποιεί μία φρασεολογία για τις παρένθετες μητέρες, η οποία δεν τον τιμά. Εάν τον βοηθάει το να εργαλειοποιεί το όνομά μου για να προωθήσει το νομοσχέδιο στο ακροδεξιό του εσωκομματικό ακροατήριο, τότε με χαρά να με εργαλειοποιήσει όπως θέλει. Απλά δείχνει μια μικροπρέπεια.
-Ό,τι έχω πει στο ζήτημα αυτό δεν είναι εγωιστικό, είναι αλτρουιστικό. Θέλω οι συμπολίτες μου, οι χιλιάδες οικογένειες οι οποίες βασίζονται σε μία αλλαγή σε αυτό το δίκαιο, να μπορούν να είναι πιο ευτυχισμένοι, να είναι πιο χαρούμενοι στη χώρα τους.
-Εάν μία ταυτότητα λέει «όνομα πατέρα» και «όνομα πατέρα» ή λέει «γονέας 1» και «γονέας 2» είναι απλά ένα λεκτικό ζήτημα. Το θέμα είναι υπάρχει αγάπη στην οικογένεια.

Για το δάνειο μου προς τον ΣΥΡΙΖΑ: Ναι, υπήρχε και άλλη λύση, η εξάρτηση από επιχειρηματικά συμφέροντα.

Είναι μία κίνηση που συζητήθηκε πολύ. Αυτό που δε συζητήθηκε είναι πώς ένας πρόεδρος ενός κόμματος το οποίο χρωστάει μισό δισ. € κυβερνά τη χώρα και συγχρόνως ζητά και 9.000 € αποζημιώσεις για τις ελιές του. Αυτό δε συζητείται.
Η στάση μου είναι μια στάση αξιοπρεπής, ανιδιοτελής.
Υπήρχε άλλη λύση; Ναι. Η εξάρτηση από επιχειρηματικά συμφέροντα. Δεν πρόκειται να αφήσω τον ΣΥΡΙΖΑ να καταλήξει εκεί.

 


«Δεν είμαι απλά ο Στέφανος. Είμαι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης» τόνισε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο της συνέντευξης.       

 Επίθεση και στον Ανδρουλάκη για καιροσκοπική στάση

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ άσκησε δριμεία κριτική και στη στάση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη, σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.  

«Η στάση του κ. Ανδρουλάκη είναι μια στάση πολιτικής εκμετάλλευσης. Είναι δυνατόν ο πρόεδρος ενός προοδευτικού κόμματος να βασίζεται στην ψήφο των Πλεύρη – Βορίδη για να αποφασίσει ο ίδιος τι θα κάνει σε επίπεδο ανθρωπίνων δικαιωμάτων;» αναρωτήθηκε, ενώ χαρακτήρισε τη στάση του «άκρως καιροσκοπική».

Απαντώντας επίσης στην ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα για τα όσα είπε ο κ. Ανδρουλάκης για μετά τις ευρωεκλογές και «την πρωτοβουλία για ανασύνταξη του προοδευτικού χώρου», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρθηκε στην κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει με τον πρωθυπουργό, «ο οποίος τον έχει ως εκβιαζόμενο πρόεδρο της ήσσονος αντιπολίτευσης».

Στην ίδια κατεύθυνση αναρωτήθηκε: «Έχει κάνει μήνυση στον Κυριάκο Μητσοτάκη; Γιατί δεν πάει στο επόμενο βήμα;».

Αλλά και σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε: «Πώς ο  ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαζόταν θεωρητικά με ένα κόμμα που είναι υπερχρεωμένο στις τράπεζες και με έναν πρόεδρο που είναι εκβιαζόμενος;».

Ο κ. Κασσελάκης συμπλήρωσε ότι ο προοδευτικός χώρος θα εκφραστεί μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος «θα κατέβει στις εθνικές εκλογές ως ένα ανανεωμένο αυτόνομο κόμμα, για αυτοδύναμη κυβέρνηση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και για το ζήτημα της ακρίβειας και δεσμεύθηκε για μηδενικό ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης.

Σχετικά με το σενάριο να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ τρίτο κόμμα ανέφερε ότι έχει απορρίψει το ενδεχόμενο αλλαγών μετά τις εκλογές και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει σε αυτές με κοστολογημένο πρόγραμμα.

Ο κ. Κασσελάκης δήλωσε ότι έχει δανείσει 200.000 ευρώ στον ΣΥΡΙΖΑ και ότι δεν έχει στραφεί για χρηματοδότηση του κόμματος από «συμφέροντα»

Σπέτσες: Δεν είναι συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Όσον αφορά τη συνεδρίαση στις Σπέτσες ανέφερε ότι δεν είναι συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Είναι μία ανταπόδοση σε όσους έβγαλαν πολλή δουλειά το συγκεκριμένο διάστημα και θα βγάλουμε και από εκεί.  Όπως ανέφερε προφανώς υπάρχει έκπληξη από αυτήν την πρόταση αυτή τη στιγμή, αλλά απάντησε ότι θα προσέλθουν όλοι οι βουλευτές του.

Για τα όσα δήλωσε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Καπνισάκης στο Documento ότι ο κ. Μητσοτάκης του πρότεινε Υπουργείο μέσω του πρώην υφυπουργού Αντώνη Διαματάρη ο κ. Κασσελάκης επέμεινε στον ισχυρισμό, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες, σχετικά με το ποιο Υπουργείο του πρότεινε, λέγοντας ότι «αυτά είναι κουτσομπολιά».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε και ότι θα πάει στον στρατό τον Μάρτιο και ότι περιμένει να τον ενημερώσει ο βουλευτής του κόμματος και πρώην ΑΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης για τις λεπτομέρειες.


Σχολιάστε εδώ