Η αυτόνομη διοίκηση των Κούρδων της Βόρειας Συρίας, ο μεγάλος εφιάλτης των Τούρκων

Η αυτόνομη διοίκηση των Κούρδων της Βόρειας Συρίας, ο μεγάλος εφιάλτης των Τούρκων

O σιωπηλός πόλεμος που διεξάγει η Τουρκία εναντίον των Κούρδων της Βόρειας Συρίας συνεχίζεται κανονικά, την ώρα που η Άγκυρα… κόπτεται για τη διεθνή νομιμότητα στη Γάζα και την προστασία των αμάχων.

Έχει βρει την ευκαιρία και, ενώ όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Γάζα και στην Ερυθρά Θάλασσα, προσπαθεί με αεροπορικούς βομβαρδισμούς να διαλύσει τις πολιτικές υποδομές των Κούρδων της Συρίας και συγχρόνως να επεκτείνει τις θέσεις της με πρόσχημα τον «πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας». Η Τουρκία πλέον κοντεύει να κατοχυρώσει το δικαίωμα παρέμβασης στο έδαφος τρίτων, ανεξάρτητων κρατών, με την ανοχή της διεθνούς κοινότητας…

Το ξαφνικό ξέσπασμα της Τουρκίας και οι μαζικές επιθέσεις που εξαπέλυσε γίνονται και για έναν ακόμη λόγο. Τις προηγούμενες ημέρες κυκλοφόρησε η απόφαση των κουρδικών οργανώσεων της περιοχής για συγκρότηση «Δημοκρατικής Αυτόνομης Διοίκησης Βόρειας και Ανατολικής Συρίας». Και αυτός είναι ο μεγάλος εφιάλτης της Τουρκίας. Ότι οι κουρδικές δυνάμεις, που έχουν και τη στήριξη των Αμερικανών, θα επιχειρήσουν να κατοχυρώσουν την αυτονομία των περιοχών τους στο έδαφος μιας μεταπολεμικής Συρίας, που θα αποτελεί το σπέρμα για την εθνική ολοκλήρωση του κουρδικού έθνους, με απόκτηση του δικού του κράτους.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ7

Φωτο: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας

 


Σχολιάστε εδώ