Βαρύ το κλίμα για τη Νέα Δημοκρατία – 7 στους 10 πολίτες βγάζουν «κίτρινη κάρτα» στην κυβέρνηση

Βαρύ το κλίμα για τη Νέα Δημοκρατία – 7 στους 10 πολίτες βγάζουν «κίτρινη κάρτα» στην κυβέρνηση

–7 στους 10 πολίτες βγάζουν «κίτρινη κάρτα» στην κυβέρνηση

Σε κλίμα βαθιάς περίσκεψης και έντονου προβληματισμού περνούν αυτές τις γιορτές τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Μια σειρά γεγονότα το τελευταίο διάστημα, που άπτονται της λειτουργίας της κυβέρνησης ή έχουν να κάνουν με την πολιτική που προωθεί σε ζητήματα αιχμής, ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στην παράταξη. Η αμηχανία είναι διάχυτη και η αγωνία για το μέλλον περισσεύει. Η κυβέρνηση δείχνει να πορεύεται χωρίς βασικό αφήγημα και είναι ορατή η κόπωση, αν και έχουν παρέλθει ελάχιστοι μήνες από τις εκλογές.

Όσο για το περίφημο rotation του Κυρ. Μητσοτάκη, όχι μόνο δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα, αλλά επιπλέον έχει προκαλέσει και καθυστερήσεις και κωλυσιεργία. Παρηγοριά, το αλαλούμ και ο κατακερματισμός δυνάμεων στην απέναντι όχθη, που ωστόσο δεν αρκούν για να βγει η κυβέρνηση από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει. Σε διάστημα έξι μόλις μηνών, η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει τρεις μονάδες σε σχέση με το ποσοστό που είχε στις εθνικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου, ενώ οι έρευνες δείχνουν ότι η κατάσταση βαίνει επιδεινούμενη. Σχεδόν 7 στους 10 Έλληνες είτε δηλώνουν απογοητευμένοι από τις μέχρι τώρα επιδόσεις της κυβέρνησης είτε δεν την εμπιστεύονται στον χειρισμό κρίσιμων ζητημάτων, όπως η ακρίβεια, η Υγεία, η Παιδεία κ.ά. Αυτό το δυσμενές κλίμα είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει και θα απαιτηθούν πρωτοβουλίες και χρόνος για να αμβλυνθεί έστω.

Από αρκετούς εντός της κυβερνητικής παράταξης εκφράζονται αντιρρήσεις ή και διαφωνίες ως προς την επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου να ανοίξει πολλά μέτωπα ταυτόχρονα (Μεταναστευτικό, γάμος ομόφυλων ζευγαριών, ιδιωτικά πανεπιστήμια κ.ά.). Τονίζουν δε ότι η κυβέρνηση έπρεπε να είναι προσηλωμένη στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, που ταλαιπωρεί τους πολίτες και συνθλίβει οικονομικά τους πιο ευάλωτους εξ αυτών.

Υπουργοί και βουλευτές κατά τη διάρκεια των εορτών έγιναν αποδέκτες έντονων παραπόνων από πολίτες για μια σειρά ζητήματα. Ζητήματα όπως η ακρίβεια, για την οποία θεωρούν ότι η κυβέρνηση δεν έχει εξαντλήσει όλες τις δυνατότητές της για να ανακουφίσει τους περισσότερο πληττόμενους.

Παράλληλα, χαρακτηρίζουν ημίμετρα τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως τώρα για την πάταξη της αισχροκέρδειας. «Υπάρχει σε εξέλιξη ένα όργιο κερδοσκοπίας σε βάρος των καταναλωτών και η κυβέρνηση έχει περιοριστεί σε ρόλο απλού θεατή» είναι η γνώμη της πλειονότητας των πολιτών.

Επιστρέφοντας από τις εκλογικές τους περιφέρειες, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα μεταφέρουν αρμοδίως το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία. Ορισμένοι δε εξ αυτών σκοπεύουν να επισημάνουν την ανάγκη ανάληψης σημαντικών πρωτοβουλιών προκειμένου να αμβλυνθεί το κλίμα και η Νέα Δημοκρατία να δώσει τη μάχη των ευρωεκλογών από όσο το δυνατόν πιο ευνοϊκή θέση.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ