Σημάδια παρακμής στον ΣΥΡΙΖΑ

Σημάδια παρακμής στον ΣΥΡΙΖΑ

ΑΔΕΙΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Πυκνώνουν τα σημάδια παρακμής στον ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχεί η γκρίνια, η εσωστρέφεια και η απογοήτευση. Συνθήκες που μόνο αισιοδοξία δεν προκαλούν για το μέλλον, πόσω μάλλον που σε λιγότερο από έξι μήνες θα στηθούν οι κάλπες για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η είδηση ότι τα ταμεία της Κουμουνδούρου είναι άδεια και κυρίως ότι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν με χρήματα που θα… δανείσει ο Στ. Κασσελάκης προκάλεσε αίσθηση και ποικίλα ερωτήματα.

Ως γεγονός είναι πρωτόγνωρο στα πολιτικά χρονικά, και όχι μόνο της Ελλάδας. Κυρίως, όμως, δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε αποδρομή. Ένα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεμένει από λεφτά και να πρέπει να δανειστεί από τον αρχηγό του για να συνεχίσει να λειτουργεί δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Και είναι μη αποδεκτό πολιτικά ως εξέλιξη.

Και επειδή η… φτώχεια φέρνει γκρίνιες, οι διαρροές από την Κουμουνδούρου και οι αιχμές για κακοδιαχείριση και σπατάλες από τους πρώην πυροδότησαν νέα αντιπαράθεση με τα στελέχη που αποχώρησαν πρόσφατα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό διότι οι αιχμές είχαν στόχο τους κ. Σκουρλέτη και Τζανακόπουλο, που είχαν διατελέσει γενικοί γραμματείς επί αρχηγίας Αλ. Τσίπρα.

Στόχος του κ. Κασσελάκη ήταν να δυσφημήσει τα συγκεκριμένα στελέχη λόγω του ότι έχουν ενταχθεί στη Νέα Αριστερά. Ωστόσο, οι υπόνοιες περί κακοδιαχείρισης δεν θίγουν μόνο τους κ. Σκουρλέτη και Τζανακόπουλο αλλά και τον Αλ. Τσίπρα, ο οποίος ήταν πρόεδρος του κόμματος και γνώριζε την κατάσταση με τα οικονομικά. Εξ ου και ορισμένα στελέχη που κινούνται στο στενό περιβάλλον του πρώην προέδρου εξέφρασαν την ενόχλησή τους για τις διαρροές.

Στο μεταξύ, γκρίνιες υπάρχουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και για τα ταξίδια εκτός Ελλάδος του κ. Κασσελάκη και τη μακρά απουσία του από την Κουμουνδούρου, που έχει συνέπεια όλες οι εσωκομματικές διεργασίες να καθυστερούν, ενώ πλησιάζουν το συνέδριο και οι ευρωεκλογές.

Παράλληλα, εκφράζονται επιφυλάξεις από κάποιους και για την ακτιβιστική τακτική που ακολουθεί ο κ. Κασσελάκης, με τις ξαφνικές επισκέψεις σε διάφορα σημεία της επικράτειας. Και μάλιστα χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο αφήγημα και στόχευση. Για ευνόητους, όμως, λόγους δεν τις εκφράζουν δημόσια.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ