Ο Μητσοτάκης έβγαλε τον Χρυσοχοΐδη από το Υγείας, όπου τα είχε κάνει μπάχαλο, και τον έβαλε στη θέση του Οικονόμου, που τα είχε κάνει θάλασσα στο Προστασίας του Πολίτη

Ο Μητσοτάκης έβγαλε τον Χρυσοχοΐδη από το Υγείας, όπου τα είχε κάνει μπάχαλο, και τον έβαλε στη θέση του Οικονόμου, που τα είχε κάνει θάλασσα στο Προστασίας του Πολίτη

♣ Έξι μήνες σερνόταν η κυβέρνηση, αλλά, κατά το Μαξίμου, ο πρωθυπουργός έδρασε αποφασιστικά (;) με τον ανασχηματισμό. Δηλαδή, αν δεν είχε δράσει αποφασιστικά, πότε θα τον έκανε; Τον Δεκαπενταύγουστο;

♣ Για 35η φορά την τελευταία τετραετία ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να συγκρουστεί με τις παθογένειες της χώρας. Δεν χρειάζεται άγχος. Μέχρι την… 105η φορά έχει καιρό.

♣ Υποσχέθηκε ακόμη ότι η Πολιτεία θα είναι στο πλευρό των αδύναμων πολιτών. Και, δηλαδή, είναι αυτό καλό για τους αδύναμους;

♣ Ο Ν. Ανδρουλάκης συμφωνεί με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, πλην όμως, θα τον καταψηφίσει στη Βουλή για να μην καταλάβει ο κόσμος ότι συμφωνεί.

♣ Με το συμπάθιο, κύριοι της Κουμουνδούρου, αλλά δεν είναι εκσυγχρονισμός όταν ένας αρχηγός δανείζει το κόμμα του επειδή ξέμεινε. Κατάντια είναι.

♣ Από την άλλη, φαντάζεστε τον Μητσοτάκη να χρειαζόταν να δανείσει τη ΝΔ; Το πιθανότερο είναι να την έβγαζε στον πλειστηριασμό!

Σύμφωνα με έρευνες, στην Αττική 120.000 άνθρωποι κάνουν χρήση κοκαΐνης. Δηλαδή, όλοι οι υπόλοιποι τη βγάζουν με… απλά ναρκωτικά;

♣ Με extra bonus τον Κικίλια για να (τους) κάνει τις εξωτερικές δουλειές. Λογαριασμοί, σούπερ μάρκετ κ.λπ.

♣ «Καμιά υποχώρηση έναντι της Τουρκίας», υπογραμμίζει ο Κασσελάκης. Ξύπνησε μέσα του ο Γ. Καραϊσκάκης και νομίζει πως είναι ο Γ. Μαζωνάκης.

♣ Βέβαιος ο πρωθυπουργός ότι οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση θα ξεβολέψουν μερικούς στην Ελλάδα, αλλά θα ευνοήσουν πολλούς. Στην… Ελβετία.

♣ Μετά την γκάφα Συρίγου, αποδεικνύεται εκ νέ­ου ότι η κυβέρνηση δεν χρειάζεται αντιπολίτευση για να καταστραφεί. Μια χαρά μπορεί να τα καταφέρει κι από μόνη της.

♣ Πρωτοβουλίες για την ειρήνευση στην Ουκρανία αναλαμβάνει ο Πάπας Φραγκίσκος. Ο οποίος Πάπας έχει πεθάνει προ πολλού, αλλά από τακτ δεν τον έχει ενημερώσει ο Saint Peter.

«Παρωχημένη η Συνθήκη της Λωζάννης», είπε ο Συρίγος, μετά διαμαρτυρήθηκε ότι διαστρέβλωσαν τα λεγόμενά του και εξήγησε ότι εκείνος απλά την είπε «παρωχημένη».

♣ Εσωκομματικές εκλογές στήνει ο Κασσελάκης για να επιλέξει υποψήφιους ευρωβουλευτές. Και γιατί δεν οργανώνει καλύτερα ένα «X-Factor», να ψηφίσει και το κοινό;

♣ Και να καλούνται οι υποψήφιοι να δείξουν το ταλέντο στο χορό, στη μαγειρική και στην τοξοβολία;

♣ Το ότι το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά είναι κακό. Το ότι το… προεξοφλεί και ο Βελόπουλος είναι ακόμη χειρότερο.

♣ Αισιόδοξος ο Τζανακόπουλος ότι η Νέα Αριστερά μπορεί να πρωταγωνιστήσει στις πολιτικές εξελίξεις. Μετά το… τάβλι και την μπιρίμπα.

♣ Απώτερος στόχος, να συγκροτήσει μια δύναμη που θα ορθώσει το ανάστημά της απέναντι στη ΝΔ. Τον Αντετοκούνμπο να πάρουν, που είναι πάνω δύο μέτρα.

♣ Πολλά μέτωπα ανοίγει η κυβέρνηση, στο τέλος θα ανοίξει και κάνα κεφάλι!

Κάτι περίεργοι θόρυβοι που ακούτε δεν είναι τίποτα ανησυχητικό. Μετά το τελεσίγραφο Μητσοτάκη τρίζουν τα θεμέλια των ριζωμένων παθογενειών. Από τα… γέλια!

♣ Πρέπει να είμαστε η μοναδική χώρα στον πλανήτη όπου το φθινόπωρο διαρκεί 6 μήνες και το καλοκαίρι 12!

♣ Συγγνώμη, αλλά αν στην Ιαπωνία έχουμε συγκρούσεις αεροσκαφών, εδώ τι να περιμένουμε; Μετωπική ΙΧ με κότερο; Ναυάγιο με τρόλεϊ;

♣ Μικρές… υπαρξιακού τύπου ανησυχίες με την έλευση του νέου χρόνου…

♣ Τα μικρά πράγματα έχουν αξία στη ζωή: Ένα μικρό σαλέ στο Γκστάαντ, ένα μικρό ιστιοφόρο στο Μονακό, μια μικρή ναυτιλιακή στη Σιγκαπούρη.

♣ Αν και, συνήθως, είναι κάποιες λεπτομέρειες που δίνουν άλλη αξία στα πράγματα: Αν το σαλέ έχει ελικοδρόμιο, το ιστιοφόρο γάλλο σεφ, παράρτημα στο Λονδίνο η ναυτιλιακή.

♣ Το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία. Φέρνει όμως την Άντζελα, την Τζοάνα, την Ιρίνα…


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ