Κ. Σκρέκας: Σύντομα η ανακοίνωση των μέτρων για τις παραπλανητικές εκπτώσεις και το βρεφικό γάλα

Κ. Σκρέκας: Σύντομα η ανακοίνωση των μέτρων για τις παραπλανητικές εκπτώσεις και το βρεφικό γάλα

«Ποτέ δεν είπαμε να κοπούν οι προσφορές, είπαμε να μην εκτινάσσονται οι τιμές και μετά γίνονται προσφορές» σημείωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 για το ζήτημα της ακρίβειας, ο κ. Σκρέκας και τόνισε πως «έχουμε μία σειρά παρεμβάσεων, που έχουν οδηγήσει σε μείωση του πληθωρισμού», αλλά αναγνώρισε πως «αυτό δεν είναι αρκετό».

Προσεχώς θα ανακοινωθούν τα μέτρα για τις παραπλανητικές εκπτώσεις και για το βρεφικό γάλα, που θα οδηγήσουν σε μείωση των τιμών στα ράφια, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας και πρόσθεσε:

«…όταν το 2011 απελευθερώθηκε η πώλησή του από τα φαρμακεία, είδαμε τις τιμές να μειώνονται, αν και παρέμεναν υψηλές. Φαίνεται ότι, εκείνο το άνοιγμα δεν ήταν αρκετό. Οι τέσσερις εταιρείες ερευνώνται, όπως και οι στρεβλώσεις που οδηγούν στην υψηλή τιμή του βρεφικού γάλακτος. Θα συγκρουστούμε και θα πάμε μέχρι τέλους την έρευνα για τη μείωση του βρεφικού γάλακτος»

Αναφερόμενος σε μια σειρά προϊόντων, όπως τα απορρυπαντικά, τα προϊόντα περιποίησης και το βρεφικό γάλα, είπε πως, «φαίνεται πως σε μια σειρά προϊόντων οι τιμές είναι μεγαλύτερες από ό,τι σε άλλες χώρες. Μελετούμε μέτρα για να σταθεροποιηθούν ή να μειωθούν οι τιμές».


Σχολιάστε εδώ