ΕΡΤ3 – «Έχουμε Μέλλον; | The Endangered Generation»

ΕΡΤ3 – «Έχουμε Μέλλον; | The Endangered Generation»

«Έχουμε Μέλλον;/The Endangered Generation»

Α΄ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

 Κυριακή 07 Ιανουαρίου στις  22:30

Το  μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ «Έχουμε Μέλλον;/The Endangered Generation», παραγωγής Αυστραλίας 2022,  παρουσιάζει, σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, η ΕΡΤ3 την Κυριακή 07 Ιανουαρίου στις 22:30.

Το ντοκιμαντέρ  αμφισβητεί τον μύθο ότι ο κόσμος μας καθοδηγείται ουσιαστικά από τον εγωισμό και τον ανταγωνισμό – μια ιστορία που για αιώνες έχει διαμορφώσει την κατανόησή μας για την ανθρωπότητα και τη φύση. Αντιθέτως, μας οδηγεί σ’ ένα ελπιδοφόρο ταξίδι για να επανασυνδεθούμε με το περιβάλλον, αλλά και μεταξύ μας. Επίσης, αποτελεί μια συγκινητική και εκπληκτικά χαρούμενη εξερεύνηση του ποιοι είμαστε και πώς σχετιζόμαστε με τον κόσμο μας και μας εμπνέει νέους τρόπους σκέψης για τις πολλές κρίσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας.

Με αφηγήτρια τη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό Laura Dern, η ταινία ακολουθεί, στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη, ατρόμητους επιστήμονες, ακτιβιστές, καλλιτέχνες και ηγέτες των πρώτων εθνών από όλο τον κόσμο που, μέσω της έρευνας και των εμπειριών τους, δείχνουν πώς η διαφορετικότητα, η συνεργασία και η δημιουργικότητα είναι τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων που απειλούν την επιβίωσή μας.

Σκηνοθεσία: Celeste Geer

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


Σχολιάστε εδώ