Ο Πειραιάς της επόμενης πενταετίας αποτυπώνεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο

Ο Πειραιάς της επόμενης πενταετίας αποτυπώνεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο

Τεχνικό Πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών, ξεκάθαρων στοχεύσεων και κυρίως ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο κατέθεσε στην τελευταία συνεδρίαση της θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου, με τη σημερινή του σύνθεση, η Δημοτική Αρχή Μώραλη.

Το ύψος του προϋπολογισμού των έργων και των δράσεων που περιλαμβάνει ανέρχεται σε 286 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 216 εκατ. είναι διασφαλισμένα, κάτι που σημαίνει ότι το 80% του Τεχνικού Προγράμματος θα εκτελεστεί, καθώς θα υπάρχουν τα χρήματα. Θυμίζουμε ότι σε όλους τους ΟΤΑ της χώρας η μόνιμη πληγή που… τινάζει στον αέρα τα Τεχνικά τους Προγράμματα είναι η αδυναμία να βρουν τρόπους να τα υλοποιήσουν. Στον Πειραιά, με την κατάθεση του Τεχνικού Προγράμματος δόθηκαν και τα στοιχεία της χρηματοδότησης του μεγαλύτερου μέρους του, κάτι που αποτελεί πρωτοποριακή κίνηση και δείχνει ότι έχει γίνει σοβαρή και μελετημένη δουλειά σε όλα τα επίπεδα από πλευράς Δήμου.

Οι πηγές από τις οποίες έχει αλιεύσει τα κονδύλια ο Δήμος Πειραιά είναι το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης, το Πράσινο Ταμείο, το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» κ.λπ. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, ο δήμαρχος αποκάλυψε ότι επίκειται σύσκεψη με δημάρχους και άλλων δήμων που έχουν επιλεγεί για την αξιοποίηση των 107 εκατ. ευρώ της νέας ΟΧΕ (Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης).

Κατά τη συζήτηση του θέματος του Τεχνικού Προγράμματος ανακοινώθηκε ότι ο Πύργος του Πειραιά θα είναι έτοιμος να τεθεί σε πλήρη λειτουργία τους επόμενους δύο με τρεις μήνες, ότι ολοκληρώθηκε η εξαγορά από τον Δήμο του οικοπέδου του πρώην κινηματογράφου «Γκλόρια» στα Καμίνια, όπου θα ιδρυθεί πρότυπος βρεφονηπιακός σταθμός με δαπάνη του Βαφειακίδειου Ιδρύματος, ότι η νέα πλατεία Καρπάθου, που αναβαθμίζει όλη την Καλλίπολη, είναι σχεδόν έτοιμη κ.λπ.

Παράλληλα αναφέρθηκε πως αρχίζουν οσονούπω τα έργα για τη διαμόρφωση της πλαζ και της ακτής στα Βοτσαλάκια, με τις απαραίτητες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών που είχε προκαλέσει η προπέρσινη θεομηνία, είναι σε εξέλιξη η εκ βάθρων ανακαίνιση της λεωφόρου Δωδεκανήσου στα Καμίνια, ενώ εντός των ημερών θα υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Πειραιά και του Δήμου Δελφών για την αξιοποίηση από τον Δήμο Πειραιά του ιστορικού κινηματογράφου «Καλιφόρνια», στην περιοχή της Αγίας Σοφίας.

Εξάλλου, ολοκληρώθηκε η ανάπλαση της λεωφόρου Ειρήνης στο Νέο Φάληρο και ολοκληρώνεται η μεγάλη ανάπλαση της περιοχής Παπαστράτου.

Όλα αυτά αποτελούν μια μικρή μόνο… πινελιά από τα έργα που θα αλλάξουν την εικόνα του Πειραιά την τρέχουσα πενταετία, αφού στο Τεχνικό Πρόγραμμα περιλαμβάνονται νέα σχολεία, αναβαθμίσεις υπαρχόντων σχολείων, έργα υποδομής, κατασκευή νέων αθλητικών χώρων κ.λπ.

Η Δημοτική Αρχή Μώραλη μπαίνει με φόρα στην τρίτη θητεία της, που είναι πενταετής, και δείχνει αποφασισμένη να αφήσει εποχή στην πόλη.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ