Αυστηρές ποινές για την «πειρατεία» στη συνδρομητική TV

Αυστηρές ποινές για την «πειρατεία» στη συνδρομητική TV

Νέες, δομικές αλλαγές που έρχονται για την αντιμετώπιση της «πειρατείας»

Υψηλά πρόστιμα για διακινητές και χρήστες πειρατικού τηλεοπτικού περιεχομένου εξετάζει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο. Παράλληλα, εκτός από τις πλατφόρμες, θα μπορούν να απαιτούν την παρέμβαση των συναρμόδιων φορέων για να κατέβουν οι «πειρατικές» ιστοσελίδες και οι οργανισμοί συλλογικής διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προταθεί μια σειρά αλλαγών στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Προτείνεται η εισαγωγή, για πρώτη φορά, στο άρθρο 65Α του ν. 2121/1993, προβλέψεως για την επιβολή διοικητικών προστίμων σε όποιον προσβάλλει δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας ή συγγενικό δικαίωμα των ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών, των παρόχων υπηρεσιών οπτικοακουστικών μέσων και των παρόχων μέσων επικοινωνίας.

Η προτεινόμενη προσθήκη αφορά τόσο όσους διανέμουν παρανόμως οπτικοακουστικό περιεχόμενο, με εμπορικό ή μη σκοπό, αλλά και όσους αποκτούν πρόσβαση σε τέτοιου είδους παράνομες υπηρεσίες, ήτοι, κάθε μορφής τελικό χρήστη, δηλαδή, οικιακούς χρήστες αλλά και επαγγελματίες χρήστες, που προβαίνουν σε προβολή του οπτικοακουστικού περιεχομένου μέσω πειρατικών υπηρεσιών σε χώρους δημόσιας θέασης (π.χ. καφετέριες, ξενοδοχεία κ.λπ.).

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ