Στα ύψη τα ενοίκια των γραφείων

Στα ύψη τα ενοίκια των γραφείων

Η ζήτηση για σύγχρονα γραφεία εξακολουθεί να βρίσκεται στα ύψη στην ελληνική αγορά, καθώς το γ’ τρίμηνο του έτους έγιναν επενδύσεις ύψους 90 ε­κατ. ευρώ, αριθμός αυξημένος κατά 25% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.

Απορροφήθηκαν συνολικά 50.000 τ.μ. γραφειακών χώρων, στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά 100% πάνω από την αντίστοιχη περίοδο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας συμβούλων ακινήτων Cushman & Wakefield Proprius.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο μέσος όρος ενοικίου για τα σύγχρονα κτίρια γραφείων αυξήθηκε στα 28 ευρώ / τ.µ. τον μήνα το γ’ τρίμηνο του 2023.
Επίσης, ο αριθμός των συμφωνιών που έκλεισαν στο εννιάμηνο του 2023 ήταν κατά περίπου 40% αυξημένος σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022.

Πάντως, εντός της ίδιας περιοχής μπορεί να υπάρχουν κτίρια που έχουν διαφορετική εξέλιξη των ενοικίων σε σχέση με άλλα γιατί η ποιότητα των κτιρίων παίζει σημαντικό ρόλο στο επίπεδο διαμόρφωσης του ενοικίου.

Στο κέντρο της Αθήνας τα μισθώματα διαμορφώθηκαν κατά μέσο όρο σε 28 ευρώ / τ.μ. / μήνα και το yield σε 5,8%, στα βορειοανατολικά προάστια (Λ. Κηφισίας, Λ. Μεσογείων) επίσης σε 28 ευρώ / τ.μ. / μήνα και σε 6%, στα νότια προάστια (Λ. Συγγρού, Λ. Βουλιαγμένης) σε 23 ευρώ / τ.μ. / μήνα και σε 6,3%, στα βόρεια προάστια σε 16 ευρώ / τ.μ. / μήνα και σε 7% και στο λιμάνι του Πειραιά σε 18 ευρώ / τ.μ. / μήνα και σε 6,9%.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ