Με το άγχος των δημοσκοπήσεων κινούνται στον ΣΥΡΙΖΑ

Με το άγχος των δημοσκοπήσεων κινούνται στον ΣΥΡΙΖΑ

–Χωρίς σαφή στρατηγική και σχεδιασμό οι πρωτοβουλίες Κασσελάκη

Μετ’ εμποδίων προχωράει η επιχείρηση ανασύνταξης και αναδιοργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Στ. Κασσελάκης έχει θέσει σε εφαρμογή μια πρωτόγνωρη, αν όχι ανορθόδοξη προσωπική στρατηγική προκειμένου να ανακόψει την καθοδική πορεία.

Οι κινήσεις, που αποσκοπούν στο να μπει το κόμμα σε μια νέα και ομαλή πορεία, σκοντάφτουν αφενός στις δημοσκοπήσεις, που επιμένουν να καταγράφουν τη χαμηλή απήχηση στην κοινωνία, τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και προσωπικά του κ. Κασσελάκη. Και αφετέρου στις αποχωρήσεις στελεχών, που συνεχίζονται και συνοδεύ­ονται κατά κανόνα με καταγγελίες για αλλοίωση της ιδεολογικής φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ και αυταρχικές συμπεριφορές εκ μέρους της ηγεσίας.

Η απογοήτευση και η απαισιοδοξία για την επόμενη ημέρα τροφοδοτούν την εσωστρέφεια, η οποία, όπως είναι ευνόητο, λειτουργεί ανασταλτικά στις όποιες προσπάθειες ανάκαμψης. Παράγοντες της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι το κλίμα θα αρχίσει σταδιακά να αλλάζει, θεωρούν δε κομβικό σημείο το συνέδριο του Φεβρουαρίου, οπότε «όλα θα αρχίσουν να αλλάζουν προς το καλύτερο», όπως τονίζουν.

Το ερώτημα είναι αν ο χρόνος που θα απομένει ως τις ευρωεκλογές θα επαρκεί ούτως ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την ολική επαναφορά. Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του, δε, ο κ. Κασσελάκης εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος και υπογραμμίζει ότι το κόμμα θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή και θα διεκδικήσει τη νίκη στις ευρωεκλογές.

Στο μεταξύ, μπορεί οι διαφωνούντες και οι υ­πονομευτές να αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, τα εσωκομματικά ζητήματα δεν έχουν εκλείψει. Πληροφορίες κάνουν λόγο για κόντρα Ν. Παππά και Π. Πολάκη, με μήλον της Έριδος το ποιος έχει μεγαλύτερη εξουσία μέσα στο κόμμα αλλά και ποιος ασκεί μεγαλύτερη επιρροή στον πρόεδρο. Όπως λέγεται, ο κ. Παππάς έχει πάρει το πάνω χέρι, με συνέπεια ο κ. Πολάκης να έχει εξοργιστεί και, λόγω του εκρηκτικού χαρακτήρα του, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις αντιδράσεις του.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ