Κοιτάει ψηλά ο Ανδρουλάκης – Ποντάρει στη φθορά της κυβέρνησης και στην κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ

Κοιτάει ψηλά ο Ανδρουλάκης – Ποντάρει στη φθορά της κυβέρνησης και στην κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΤΟ 16% Ο ΠΗΧΗΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

Με τον… αέρα των ευνοϊκών δημοσκοπήσεων, έξι και πλέον μήνες πριν να στηθούν οι κάλπες για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Ν. Ανδρουλάκης σπεύδει να βάλει τον πήχη για το ΠΑΣΟΚ στο 16%, στη… χειρότερη περίπτωση! Το πιστεύει πραγματικά ή επιδιώκει να προσδώσει μεγαλύτερη δυναμική (που δεν έχει…) στο Κίνημα, ελάχιστη σημασία έχει. Η δήλωσή του αυτή αποτελεί από μόνη της μια πρώτης τάξεως δέσμευση, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό την επομένη των ευρωεκλογών.

Με τις δημοσκοπήσεις να τους δείχνουν σταθερά στη δεύτερη θέση, στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν λόγο να αισιοδοξούν και να θέτουν φιλόδοξους στόχους.

Ο κ. Ανδρουλάκης θεωρεί δεδομένο ότι το ΠΑΣΟΚ θα ξεπεράσει, και με καθαρή διαφορά, τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αποδίδει μεγάλη σημασία στο ποσοστό που θα επιτύχει το Κίνημα. Σε συνέντευξή του έβαλε τον πήχη στο 16%, ενώ σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις κινείται πέριξ του 13%. Από πού πηγάζει η αισιοδοξία του αυτή;

Πρώτον, θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διάσπαση θα συνεχίσει την καθοδική του πορεία και δεν πρόκειται να ανακάμψει πολιτικά. Παράλληλα, ψηφοφόροι του θα μετακινούνται προς διάφορες κατευθύνσεις – και προς το ΠΑΣΟΚ.

Δεύτερον, εκτιμά ότι, παρά τα όσα αποτυπώνονται στις δημοσκοπήσεις, η φθορά της κυβέρνησης θα είναι μεγάλη και μερίδα πολιτών που είναι απογοητευμένοι θα στραφούν προς τα άλλα κόμματα, μεταξύ αυτών και στο ΠΑΣΟΚ.

Την υπέρμετρη, σύμφωνα με ορισμένους, αισιοδοξία του δεν τη συμμερίζονται όλοι στο Κίνημα. Υπάρχουν στελέχη που επισημαίνουν ότι η δεύτερη θέση στις δημοσκοπήσεις δεν είναι σίγουρη και εδραιωμένη. Σημειώνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτήν τη στιγμή είναι στο χειρότερο σημείο, ωστόσο, υπάρχουν πολλές πιθανότητες στην πορεία, ιδίως μετά το συνέδριο του Φεβρουαρίου, να ανακάμψει πολιτικά. Προσθέτουν ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο όχι διότι έχει μια δυναμική στην κοινωνία, αλλά λόγω του ότι έχει καταρρεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του, ο Ν. Ανδρουλάκης εξετάζει τις πρωτοβουλίες και τις κινήσεις εκείνες που θα ενισχύσουν τη δυναμική του Κινήματος εν όψει των ευρωεκλογών.

Ψηλά στην ατζέντα της αντιπολιτευτικής ρητορικής του θα συνεχίσουν να είναι τα θέματα της καθημερινότητας, όπως η ακρίβεια, η δημόσια ασφάλεια, η υγεία κ.ά. Τα ζητήματα αυτά αποτελούν την αχίλλειο πτέρνα της κυβέρνησης και προσφέρονται για την άσκηση σκληρής κριτικής. Το κυριότερο, δε, ταλαιπωρούν εκατομμύρια πολίτες που δίνουν μάχη για να αντεπεξέλθουν στις τόσες αντιξοότητες.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ