Τουλάχιστον 48 νεκροί από τους σεισμούς στην Ιαπωνία

Τουλάχιστον 48 νεκροί από τους σεισμούς στην Ιαπωνία

Οι ισχυρές, πολυάριθμες σεισμικές δονήσεις, που έπληξαν χθες, Δευτέρα, την κεντρική Ιαπωνία, στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 48 ανθρώπους, μεταδίδει το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK επικαλούμενο τις τοπικές αρχές, ενώ προκάλεσαν εκτεταμένες και σοβαρές ζημιές, πάντως το τσουνάμι που εκδηλώθηκε μετά τον ισχυρότερο σεισμό τελικά ήταν, ευτυχώς, αδύναμο.

Ο σεισμός με προκαταρκτικό μέγεθος 7,6 βαθμών σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, ωθώντας τους ανθρώπους στις παράκτιες περιοχές να καταφύγουν σε υψηλότερα εδάφη καθώς τα κύματα τσουνάμι έπληξαν τη δυτική ακτή της Ιαπωνίας, παρασύροντας αυτοκίνητα και σπίτια στο νερό.

«Η έρευνα και η διάσωση όσων επλήγησαν από τον σεισμό είναι μια μάχη ενάντια στο χρόνο», δήλωσε ο πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα κατά τη διάρκεια έκτακτης συνάντησης την Τρίτη, φορώντας μια μπλε στολή που φορούν συνήθως οι αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων ανακούφισης καταστροφών.

Ο Kishida είπε ότι οι διασώστες δυσκολεύονται πολύ να έχουν πρόσβαση στο βόρειο άκρο της χερσονήσου Νότο, όπου οι έρευνες με ελικόπτερα είχαν ανακαλύψει πολλές πυρκαγιές και εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια και υποδομές. Υπάρχουν περίπου 120 περιπτώσεις ανθρώπων που περιμένουν διάσωση, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Φωτο: Ιαπωνία, σεισμός 2024 via video/Reuters

Σχολιάστε εδώ