Εγκρίσεις για «Μάγισσα», «Παραλία» και «Maestro, Β’ Κύκλος»

Εγκρίσεις για «Μάγισσα», «Παραλία» και «Maestro, Β’ Κύκλος»

Έπειτα από πολύ καιρό… εγκρίσεις προγραμμάτων από το ΕΚΟΜΕ. Το χάος που άφησε η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης επιχειρεί να συμμαζέψει τώρα η νέα διοίκηση του φορέα, και ενώ ακόμη εκκρεμεί το σχέδιο συγχώνευσής του με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Για πρώτη φορά, όμως, σειρά που μεταδίδεται από την ΕΡΤ («Η παραλία») θα χρηματοδοτηθεί και από το ΕΚΟΜΕ.

Την αρχική απόφαση έγκρισης για τη χρηματοδότησή τους έλαβαν σειρές που έχουν ήδη προβληθεί και άλλες που βρίσκονται ήδη στον αέρα και τελειώνουν. Μεταξύ αυτών και η «Μάγισσα», η ακριβότερη παραγωγή στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, που μεταδίδεται από τον ΑΝΤ1.

Τις αποφάσεις υπογράφει ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης και είναι οι αρχικές εγκρίσεις των έργων. Για το τελικό ποσό της επιδότησης θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο έλεγχος από τους ορκωτούς λογιστές και στη συνέχεια να γίνει η εκταμίευση του ποσού ή να συμψηφιστεί με οφειλές. Τα ποσά των επιλέξιμων δαπανών δεν συνιστούν και το τελικό κόστος των σειρών, καθώς υπάρχουν κι άλλα έξοδα τα οποία δεν επιδοτούνται. Συνεπώς, το κόστος των παραγωγών μπορεί να είναι υψηλότερο. Η επόμενη μέρα, όμως, όσον αφορά τις παραγωγές είναι ομιχλώδης. Η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει πως θα αλλάξει τα κριτήρια χρηματοδότησής τους, τα οποία τροποποίησε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, αλλάζοντας τα φώτα στον «νόμο Κρέτσο» με τα περίφημα «τιμολόγια εξωτερικού».


Σχολιάστε εδώ