«Αυτοκράτορας» στον Παναθηναϊκό!

«Αυτοκράτορας» στον Παναθηναϊκό!

–Εποχή Τερίμ στο «Τριφύλλι», άκομψο «αντίο» στον Γιοβάνοβιτς

Kρίνοντας ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται επανεκκίνηση, ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε ξαφνικά να λύσει πρόωρα τη συνεργασία του με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο ισχυρός άνδρας του «Τριφυλλιού» πραγματοποίησε ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη ανήμερα των Χριστουγέννων, όπου είχε τετ α τετ με τον 70χρονο Φατίχ Τερίμ, δίνοντας τα χέρια για συμβόλαιο ενάμισι έτους.

Ο τούρκος τεχνικός παρέμενε χωρίς ομάδα από τον Ιανουάριο του 2022, όταν χώρισε, για τέταρτη (!) φορά στην καριέρα του, τους δρόμους του με τη Γαλατασαράι, έπειτα από σχεδόν μία πε­νταετία.
Πρόκειται α­ναμφίβολα για το κορυφαίο προπονητικό όνομα στο τουρκικό ποδόσφαιρο, τεράστια προσωπικότητα εντός και εκτός α­γωνιστικών χώρων στη γειτονική, και όχι μόνο, χώρα, ενώ διαθέτει πλούσιο βιογραφικό.

Μεταξύ άλλων, έχει τρεις θητείες στην Εθνική Τουρκίας, την οποία έχει οδηγήσει στα ημιτελικά του Euro το 2008, ενώ έχει καθίσει στους πάγκους των Μίλαν και Φιορεντίνα. Κορυφαία στιγμή της καριέρας του η κατάκτηση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 2000 με την αγαπημένη του Γαλατασαράι. Διόλου τυχαίο το παρατσούκλι «Αυτοκράτορας», που τον συνοδεύει.

Να σημειωθεί πά­ντως ότι το άδειασμα στον Γιοβάνοβιτς, τον προπονητή που κατά κοινή ομολογία ανέστησε τους «πράσινους» σε δύσκολη στιγμή για εκείνους, ήταν πέραν των ορίων του «καθώς πρέπει». Ήταν κάτι δεν του άξιζε, αφού υπήρξε τζέντλεμαν και από τους κορυφαίους των ελληνικών γηπέδων. Στα μεταγραφικά, το όνομα του Τάσου Μπακασέτα κυριαρχεί, ενώ γράφτηκε και αυτό του πρώην ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Κουρμπέλη, χωρίς να αποκλείονται έτερες περιπτώσεις, Ελλήνων και μη.


Στα πράσινα ο Λημνιός!

Η πρώτη χειμερινή μεταγραφή του Παναθηναϊκού είναι ο Δημήτρης Λημνιός. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός που κατέκτησε πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ αποκτήθηκε από την Κολωνία, ενώ φέτος αγωνιζόταν ως δανεικός στην Τβέντε. Υπέγραψε συμβόλαιο 3,5 χρόνων.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ