Ν. Καρούλιας στο “Π”: Στον Ιβάν άξιζε καλύτερη αποχώρηση

Ν. Καρούλιας στο “Π”: Στον Ιβάν άξιζε καλύτερη αποχώρηση

Του
ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΟΥΛΙΑ
Πρώην Διεθνούς Ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού


Σίγουρα κάτι έπρεπε να γίνει στον Παναθηναϊκό, ώστε να ταράξει τα νερά και να επιστρέψουν οι καλές εμφανίσεις. Προσωπικά θα προτιμούσα να μείνει ο Γιοβάνοβιτς και να πλαισιωθεί με ποδοσφαιριστές που να κάνουν τη διαφορά, αλλά η διοίκηση αποφάσισε διαφορετικά. Σίγουρα, ο τρόπος με τον οποίο έφυγε ήταν άκομψος και άγαρμπος, του άξιζε καλύτερη αποχώρηση.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ιβάν παρέλαβε την ομάδα απαξιωμένη, αλλά την πρώτη χρονιά πήρε το κύπελλο, ενώ πέρυσι έφτασε μια ανάσα από το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός είναι δεύτερος μέχρι στιγμής, με έναν βαθμό διαφορά από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Το πιο σημαντικό είναι ότι έδωσε και πάλι στην ομάδα την αίγλη του παρελθόντος. Σημαντικό το έργο του, επέστρεψαν τα ήθη και ο ίδιος αποτελεί κόσμημα όχι μόνο για την ομάδα, αλλά για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Είχε και τα αρνητικά του ο Ιβάν. Για παράδειγμα, τον διέκρινε μια εμμονή πέρυσι να μην έρθουν ποδοσφαιριστές τον Δεκέμβριο ή φέτος που δεν χρησιμοποιούσε τον Γερεμέγεφ. Επίσης, ενώ αμυντικά είχε φτιάξει κάτι συμπαγές και έψαχνε λύσεις στην επίθεση, φέτος αυτό χάλασε, αν και υπήρξαν πολλά ατομικά λάθη από τους παίκτες του, όπως αυτά του Μπρινιόλι. Με τη Μακάμπι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και ακολούθησε νέο αρνητικό αποτέλεσμα με τον Ατρόμητο. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να πρωταγωνιστεί, επομένως, όλοι κρίνονται σε κάθε παιχνίδι. Θετικό το πρόσημο του Γιοβάνοβιτς, αλλά η αλήθεια είναι ότι στα ντέρμπι δεν πήγε καλά.

Όσο για τον Τερίμ, αναντίρρητα, είναι μεγάλο όνομα. Πρέπει να ξέρετε ότι ένας έμπειρος προπονητής δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Απαιτούνται αποτελέσματα άμεσα, σε όλους τους αγώνες, και ιδίως στα ντέρμπι, που κρύβουν γόητρο μέσα τους. Και φυσικά μεταγραφές που θα κάνουν τη διαφορά. Στόπερ, μέσος ή φορ, αρκεί να κάνουν τη διαφορά.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: onsports.gr


Σχολιάστε εδώ