Σούνακ, Μελόνι, Ράμα… Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις – Η ψυχρολουσία ήταν γερή

Σούνακ, Μελόνι, Ράμα… Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις – Η ψυχρολουσία ήταν γερή

Aπορούν πολλοί για τη στήριξη που προσφέρουν ευρωπαίοι πολιτικοί στον Έντι Ράμα και την κυβέρνησή του. Είδαμε, λοιπόν, σε φωτογραφία την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι και τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ να ανταλλάσσουν αγκαλιές και φιλιά με τον αλβανό πρωθυπουργό, με τον οποίο συζήτησαν για το Μεταναστευτικό και την προοπτική της Αλβανίας.

Η κ. Μελόνι έχει εξασφαλίσει ότι ο Έντι Ράμα, έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων, θα δημιουργήσει στρατόπεδα για πρόσφυγες που έχουν φτάσει στην Ιταλία, ενώ ο κ. Σούνακ, περιχαρής, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει μαζικές απελάσεις προσφύγων στη Ρουάντα και συζήτησε με τον Έντι Ράμα για τους Αλβανούς που φτάνουν παράνομα στη Βρετανία…

Πάντως, όσο κι αν ήθελε ο κ. Ράμα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και να προβάλει τα καλά λόγια του καγκελάριου Σολτς και άλλων ευρωπαίων ηγετών για την Αλβανία, η ψυχρολουσία ήταν γερή. Θα συνειδητοποιήσει τώρα, σταδιακά, ότι η Αθήνα, είτε επειδή έχει πιστέψει την υπόθεση Μπελέρη ο πρωθυπουργός είτε επειδή θέλει να το εκμεταλλευθεί πολιτικά, δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

Και αν δεν ορκιστεί δήμαρχος ο Μπελέρης, ώστε να αναγνωριστεί το αποτέλεσμα των εκλογών, η πόρτα της Ευρώπης θα μείνει κλειστή για τον κ. Ράμα… Και ας μείνει να περιμένει την κατάργηση του βέτο, όπως υπαινίχθηκε ο γερμανός καγκελάριος. Ας του υπενθυμίσει κάποιος, όμως, ότι η κατάργηση του βέτο μπορεί να γίνει μόνο με ομοφωνία!

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

Φωτό: EPA/RICCARDO ANTIMIANI

Σχολιάστε εδώ