Στη… σκιά του Σαμαρά, σενάρια ανασχηματισμού

Στη… σκιά του Σαμαρά, σενάρια ανασχηματισμού

Αν και η τροπολογία για τους μετανάστες πέρασε από τη Βουλή χωρίς δυσάρεστα απρόοπτα, πλην της ηχηρής διαφωνίας Σαμαρά, η κυβέρνηση βγήκε πληγωμένη από την όλη υπόθεση. Αφενός λόγω των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν (κομματική πειθαρχία) και αφετέρου εξαιτίας της διαπίστωσης ότι αρκετοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, περισσότεροι από 15, ήταν έτοιμοι να πάνε κόντρα στην επιλογή της κυβέρνησης.

Μετά τα τελευταία γεγονότα, στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας υπάρχει ένταση και προβληματισμός. Μέσα στο κλίμα αυτό, τα τελευταία 24ωρα επανήλθαν στο προσκήνιο τα… συνήθη σενάρια ανασχηματισμού. Σε μια προσπάθεια να αμβλυνθούν οι γκρίνιες και να ικανοποιηθούν οι παραπονούμενοι βουλευτές, ορισμένοι εξ αυτών περιμένουν τεσσεράμισι χρόνια για να πάρουν χαρτοφυλάκιο. Και ενώ μέχρι πρότινος οι πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου προσδιόριζαν χρονικά τον ανασχηματισμό για την άνοιξη, νεότερες φήμες μιλούν για επίσπευση.

Αμέσως μετά τις γιορτές συγκεκριμένα. Καθ’ όσον οι πληροφορίες φεύγουν με το σταγονόμετρο από το πρωθυπουργικό γραφείο, κανείς δεν είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα αν θα πρόκειται για διορθωτικού χαρακτήρα αλλαγές ή αν ο κ. Μητσοτάκης θα προβεί σε σαρωτικές αλλαγές. Κρίνοντας από την… προϊστορία, η πρώτη εκδοχή συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Αν πάλι επιλέξει τη δεύτερη λύση, αυτό θα σημαίνει ότι τα προβλήματα είναι πολλά και σοβαρά.

Από το επιτελείο του υπογραμμίζουν ότι ο πρωθυπουργός δεν λειτουργεί εν θερμώ και ότι πρώτα θα επεξεργαστεί διά μακρόν τα δεδομένα και μετά θα λάβει τις οριστικές του αποφάσεις.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ