Οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη

Οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη

Την τελευταία του πνοή άφησε πριν από λίγη ώρα στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, ο 31χρονος αστυνομικός που στις 7 Δεκεμβρίου είχε χτυπηθεί από ναυτική φωτοβολίδα στον μηρό έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, κατά τη διάρκεια επεισοδίων, στο περιθώριο αγώνα βόλεϊ.

Ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας εκφράζει τις ανησυχίες και ασκεί έντονη κριτική.

Κυρ. Μητσοτάκης: Η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας αποτελούν, πλέον, ζήτημα τιμής για την Πολιτεία και την κοινωνία.

Με οδύνη η Ελλάδα υποκλίνεται στην απώλεια του ήρωα αστυνομικού μας Γιώργου Λυγγερίδη. Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στη θυσία του, την ώρα του καθήκοντος. Αλλά και στην άνιση μάχη που έδωσε, επί μέρες, μετά την άνανδρη επίθεση εναντίον του.
Η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας αποτελούν, πλέον, ζήτημα τιμής για την Πολιτεία και την κοινωνία. Μία ιερή πρόκληση στη μνήμη του Γιώργου στην οποία θα απαντήσουμε ενωμένοι. Με ισχύ, δικαιοσύνη και συνέπεια.
Στους οικείους, τους φίλους και τους συναδέλφους του παλληκαριού με το εθνόσημο απευθύνω ειλικρινή συλλυπητήρια από τα βάθη της καρδιάς μου.

Στ. Κασσελάκης: Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη και τη συμπαράστασή μου στην οικογένειά του 31χρονου Γιώργου, αστυνομικού, θύματος της τυφλής οπαδικής βίας

“Ο 31χρονος Γιώργος, αστυνομικός, θύμα της τυφλής οπαδικής βίας, έδωσε γενναία μάχη για τη ζωή. Τον είχα επισκεφθεί στο νοσοκομείο, ελπίζαμε τότε όλοι σε ένα θαύμα. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη και τη συμπαράστασή μου στην οικογένειά του.”

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: “Η απώλεια του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη μας γεμίζει με απέραντη θλίψη και βαθύτατη οδύνη. Οφείλουμε όλοι και πρώτη απ΄όλους η Πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα για να αντιμετωπίσει το πολύ σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας της κοινωνίας μας και ο κύκλος του αίματος της τυφλής οπαδικής βίας να κλείσει. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του, στους οικείους του, στους/στις συναδέλφους του και στην Ελληνική Αστυνομία.”

Νίκου Ανδρουλάκη: “Xρέος όλων μας να δώσουμε επιτέλους τέλος στις εγκληματικές πράξεις, που αμαυρώνουν τον αθλητισμό”

Ο Γιώργος Λυγγερίδης πάλεψε γενναία μετά την αποτρόπαια δολοφονική επίθεση, που δέχτηκε εν ώρα καθήκοντος. Ο θάνατος του μας συγκινεί βαθύτατα και αποτελεί χρέος όλων μας να δώσουμε επιτέλους τέλος στις εγκληματικές πράξεις, που αμαυρώνουν τον αθλητισμό.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του.

ΚΚΕ: “Μακρύς ο κατάλογος των θυμάτων που πληρώνουν με τη ζωή τους τη σήψη και τη νοσηρότητα σε έναν κατ’ όνομα “αθλητισμό””

“Ο 31χρονος αστυνομικός προστίθεται δυστυχώς στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων που πληρώνουν με τη ζωή τους τη σήψη και τη νοσηρότητα σε έναν κατ’ όνομα “αθλητισμό”, έρμαιο των ανταγωνισμών, των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων και της πολιτικής που τα υπηρετεί. Όσο δεν κόβεται αυτό το νήμα, τα όποια κυβερνητικά μέτρα δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα, τα φαινόμενα βίας θα συνεχίζονται και ο κατάλογος των θυμάτων συνεχώς θα μεγαλώνει.”

ΝΙΚΗ: Το κράτος παθητικός θεατής στην αύξηση της νεανικής βίας

“H ελληνική κοινωνία συγκλονίζεται από στυγερό έγκλημα που έγινε στην Αθήνα μεταξύ δύο αδελφών. Οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι οι δύο θεσμοί που διαμορφώνουν προσωπικότητες όπως η οικογένεια και το σχολείο βρίσκονται σε βαθύτατη κρίση. Οι γονείς, αλλά και οι δάσκαλοι οφείλουν να ξαναγίνουν κηδεμόνες και παιδαγωγοί.

Με λύπη παρατηρούμε για μια ακόμα φορά πως το κράτος εξακολουθεί να παραμένει παθητικός θεατής στη ραγδαία αύξηση βίας και εγκληματικότητας στο πιο ευαίσθητο τμήμα της κοινωνίας που είναι οι νέοι μας.”

Οι «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους και τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στους οικείους του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη για τον άδικο θάνατο του.

“Καταδικάζουμε την εγκληματική αδράνεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία μετά τις αποτρόπαιες δολοφονίες των Άλκη Καμπανού και Μιχάλη Κατσούρη, δεν έχει μεριμνήσει ως όφειλε από την κείμενη νομοθεσία, για τον έλεγχο της οπαδικής βίας.

Η φονική επίθεση κατά του 31χρονου αστυνομικού χαρακτηρίζει την «υποκριτική» αντίδραση των αρμοδίων φορέων ως προς τις σοβαρότατες ευθύνες τους για την έξαρση της οπαδικής βίας και της παραβατικότητας περιθωριακών εγκληματικών ομάδων που χαίρουν μιας άτυπης «ασυλίας» από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.

Να σημειώσουμε ότι μέσα σε λίγες ημέρες η Ελληνική Αστυνομία θρηνεί έναν ακόμη άνθρωπο, μετά τον 29χρονο συνάδελφό τους, που άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου σε καταδίωξη στον Ασπρόπυργο κατά την ώρα τέλεσης του καθήκοντός του.

Αυτό που αναδύεται από τη στάση της κυβέρνησης είναι ότι επιτρέπει σε συγκεκριμένους κύκλους που προκαλούν επεισόδια να απολαμβάνουν υπέρμετρη ελευθερία, ασυδοσία που προέρχεται από την απώλεια νομικού ελέγχου και πολιτικής βούλησης. Έτσι, τα ταραχοποιά στοιχεία διατηρούν την ευχέρεια εκδήλωσης των βίαιων παρορμήσεων τους χωρίς να αισθάνονται το φόβο της τιμωρίας από τη Δικαιοσύνη.”


Σχολιάστε εδώ