ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ: Μη κρατικά πανεπιστήμια και οι… διατλαντικές συνεργασίες

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ: Μη κρατικά πανεπιστήμια και οι… διατλαντικές συνεργασίες

[ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ]
Του Μάκη Κουρή

0 Στην τελευταία δημοσκόπηση της Opinion Poll, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 34%, με το ΠΑΣΟΚ να ανεβαίνει και εδώ στη δεύτερη θέση με 13,6%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,8% και το ΚΚΕ με 8,1%, η δε Νέα Αριστερά εμφανίζεται με 2,3%.

0 Στη συνάντηση γνωριμίας με τον πρέσβη της Κίνας στην Αθήνα Σιάο Τζουντσένγκ, ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε πολύ θετικά για τη σημασία που έχει η κινεζική επένδυση της Cosco στον Πειραιά, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση στήριξε, αλλά ως αντιπολίτευση συνήθιζε να την αντιμετωπίζει ολίγον πιο κριτικά…

0 Τα αποκαλυπτήρια για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, και συγκεκριμένα παραρτημάτων ξένων μη κρατικών πανεπιστημίων, χωρίς αναθεώρηση του άρθρου 16, θα γίνουν σχεδόν πανηγυρικά στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της χρονιάς, με στόχο, όπως τον έχει ορίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το σχετικό νομοσχέδιο, αφού τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, να ψηφιστεί μέσα στον Ιανουάριο. Απ’ ό,τι ακούγεται, με κάποια ΑΕΙ της Κύπρου έχουν γίνει ήδη πολύ προχωρημένες συζητήσεις. Σε κάθε περίπτωση, προτεραιότητα θα έχουν τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και έπονται οι… διατλαντικές συνεργασίες.

0 Οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) τον Οκτώβριο ξεπερνούσαν τους 900.000. Αντίστοιχα, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, οι άνεργοι τον Οκτώβριο έφταναν τους 453.783. Η διαφορά οφείλεται στο ότι η ΕΛΣΤΑΤ προσμετρά μόνο όσους δεν εργάζονται, αναζητούν εργασία και είναι άμεσα διαθέσιμοι να αναλάβουν εργασία. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι ελλείψεις εργαζομένων σε διάφορους κλάδους, με τον λογαριασμό των ελλείψεων να ανεβαίνει, καθώς πρόσφατα προστέθηκαν 83.000 πληροφορικάριοι. Εδώ και έναν χρόνο έχει υπογραφεί μια διάταξη που προβλέπει ότι όποιος αρνηθεί τρεις προτάσεις εργασίας θα διαγράφεται από τα μητρώα της ΔΥΠΑ, όμως ο αριθμός τους έχει μειωθεί ελάχιστα. Και το αντικίνητρο της εργασίας συνεχίζει να είναι ισχυρό.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ