Αυστραλία: Δέκα νεκροί από καταιγίδες, χιλιάδες χωρίς ρεύμα

Αυστραλία: Δέκα νεκροί από καταιγίδες, χιλιάδες χωρίς ρεύμα

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Αυστραλία μετά από σφοδρές καταιγίδες που έπληξαν τα ανατολικά της χώρας κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, δήλωσαν οι αρχές της χώρας την Τετάρτη, ενώ δεκάδες χιλιάδες ακίνητα παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Ο άγριος καιρός έπληξε τις πολιτείες της Βικτώριας, της Νέας Νότιας Ουαλίας και του Κουίνσλαντ στις 25 και 26 Δεκεμβρίου φέρνοντας μεγάλα χαλάζι και καταρρακτώδεις βροχές. Οι ισχυροί άνεμοι έσκασαν στέγες και κατέστρεψαν δέντρα σε ορισμένες από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο. Περισσότερα από 90.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Τρεις άνδρες σκοτώθηκαν όταν ένα γιοτ με 11 επιβαίνοντες ανατράπηκε κοντά στο Green Island στο Moreton Bay κατά τη διάρκεια της καταιγίδας, δήλωσε στους δημοσιογράφους η αστυνομικός επίτροπος του Κουίνσλαντ Καταρίνα Κάρολ, αναφέρει το Reuters, ενω δύο γυναίκες βρέθηκαν νεκρές κοντά στην πόλη Gympie, περίπου 180 χιλιόμετρα (112 μίλια) βόρεια της πρωτεύουσας της πολιτείας Μπρίσμπεϊν, αφού παρασύρθηκαν σε πλημμυρισμένες αποχετεύσεις όμβριων υδάτων, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ένα εννιάχρονο κορίτσι βρέθηκε νεκρό αφού εξαφανίστηκε σε μια αποχέτευση όμβριων υδάτων στα νότια του Μπρίσμπεϊν.

Το καλοκαίρι της Αυστραλίας τον Δεκέμβριο-Φεβρουάριο είναι υπό την επίδραση του φαινομένου Ελ Νίνιο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ακραίες καιρικές συνθήκες που κυμαίνονται από πυρκαγιές έως κυκλώνες και παρατεταμένες ξηρασίες.

Φωτο: Στιγμιότυπο απο τις καταστροφές στην Αυστραλία  via Reuters video

Σχολιάστε εδώ