Νέο… ERTFlix – Στην πρωτοκαθεδρία η ΕΡΤ μέσω της streaming πλατφόρμας

Νέο… ERTFlix – Στην πρωτοκαθεδρία η ΕΡΤ μέσω της streaming πλατφόρμας

Με δυναμικό τρόπο μπαίνει στην ψηφιακή εποχή η ΕΡΤ. Το ERTFlix της επιτρέπει, μέσω της χρηματοδότησης του ανταποδοτικού τέλους, να μετατραπεί στην κύρια πλατφόρμα διάθεσης τηλεοπτικού προγράμματος στη χώρα, αποκτώντας την πρωτοκαθεδρία στην τηλεόραση. Εκτός των άλλων, η ΕΡΤ θα μπορεί να έχει τη δική της ,τεράστια δεξαμενή στοιχείων θέασης και πολυεπίπεδη παρουσία στην αγορά. Για να υλοποιηθεί το βήμα αυτό θα πρέπει η ΕΡΤ να αποκτήσει αυτόνομο προϋπολογισμό για το ERTFlix και ένα νέο, δυναμικό σχήμα, το οποίο θα αποφασίσει η νέα διοίκηση, με την έμπειρη από τον χώρο της συνδρομητικής τηλεόρασης Κατερίνα Κασκανιώτη.

Ο προϋπολογισμός του ERTFlix, της προμήθειας υπηρεσιών ολοκληρωμένου συστήματος υπηρεσιών Over the Top, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών εγκατάστασης και παραμετροποίησης, συντήρησης, εκπαίδευσης και περαιτέρω ανάπτυξης, ανέρχεται σε  4.750.000  ευρώ, πλέον ΦΠΑ 1.140.000 ευρώ, για 69 μήνες. Στις απαιτήσεις του διαγωνισμού είναι η παροχή ταυτόχρονης ροής επτά live TV γραμμικών καναλιών (ΕΡΤ News, ΕΡΤ SPORTS, ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, ΕΡΤWorld, ΕΡΤWorld Cyprus) και ραδιοφωνικών σταθμών αλλά και την κατά περίπτωση δημιουργία ad-hoc linear διαδικτυακών καναλιών. Ζητούνται τουλάχιστον τέσσερα πρόσθετα κανάλια στα προαναφερθέντα για την πρώτη περίοδο.

Επίσης, ζητείται η δυνατότητα δημιουργίας περιβάλλοντος αναπαραγωγής VOD και εισαγωγή επιλεγμένων διαφημιστικών τρέιλερ για την εμπορική υποστήριξη προϊόντων αλλά και η ηλικιακή ταυτότητα των χρηστών και ηλικία ID και πιστοποιήσεις ανά στοιχείο περιεχομένου κ.ά. H νέα πλατφόρμα θα πρέπει να υποστηρίζει υπηρεσίες πληρωμής / χρέωσης, είτε ανά περιοχή με συνδρομή είτε ανά τίτλο, όπως είναι οι υπηρεσίες AVOD, TVOD και SVOD, με δυνατότητα μηνιαίας συνδρομής, εξάμηνης συνδρομής, ετήσιας συνδρομής σε διαφορετικές τιμές. Επίσης δυνατότητα για gift subscription card, «πρόταση σε φίλο» και VIP. Θα πρέπει να παρέχει επίσης το ιστορικό θέασης, έτσι ώστε ο θεατής να μπορεί να έχει πρόσβαση στο ιστορικό προβολής σε αποκλειστική οθόνη του περιβάλλοντος χρήστη. Η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι η Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024.


Σχολιάστε εδώ