Οικονομικές ειδήσεις

Οικονομικές ειδήσεις

-Η Ινδία έχει το έβδομο μεγαλύτερο Χρηματιστήριο στον κόσμο. Με κεφαλαιοποίηση 3,989 τρισ. δολ. ξεπέρασε την αγορά του Χονγκ Κονγκ. Ο δείκτης Nifty 50 της Ινδίας έχει σημειώσει άλμα 16% μέχρι στιγμής φέτος, οδεύοντας προς την όγ­δοη συνεχόμενη χρονιά με κέρδη.

-Προσκλητήριο από τη Νέα Υόρκη για επενδύσεις στην Ελλάδα. Σειρά επαφών με στελέχη επενδυτικών τραπεζών και funds είχε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης στο πλαίσιο του «25ου Invest in Greece Forum».

-Προθεσμία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου έχουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων προκειμένου να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2024 ή να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις πινακίδες των οχημάτων τους. Η έκδοση των ειδοποιητηρίων και η εξόφληση των τελών μπορούν να γίνουν είτε με τους κωδικούς Taxisnet είτε με τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και τον ΑΦΜ.

-Επενδύσεις άνω των 10 δισ. ευρώ υλοποιεί η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, δήλωσε ο Μάνος Μουστάκας, γενικός διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου, τονίζοντας ότι η στρατηγική του ομίλου παραμένει προσανατολισμένη σε μεγάλα ιδιωτικά έργα, που ενισχύουν την οικονομία.

-Πιάνει λιμάνι το FSRU «Αλεξανδρούπολις». Ο πλωτός σταθμός LNG αγκυροβολεί μέσα στον Δεκέμβριο και θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το α’ τρίμηνο του 2024. Το έργο στοχεύει στις αγορές φυσικού αερίου της Νοτιοανατολικής Ευρώπης μέχρι την Ουκρανία αλλά και της Κεντρικής Ευρώπης μέχρι την Ουγγαρία και τη Σλοβακία.

-«Πλώρη» για πλωτά φωτοβολταϊκά πάρκα. Οι σχετικές ρυθμίσεις θα προωθηθούν προς ψήφιση στη Βουλή και αφορούν την ανάπτυξη 10 σταθμών, ισχύος έως 5 MW το κάθε έργο.

-Άνοδος των τιμών πώλησης των κατοικιών προβλέπεται έως το 2030 λόγω της ανισορροπίας προσφοράς – ζήτησης στην κτηματαγορά.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ