Μάκης Κουρής: Όλα δικά τους τα θέλουν τα αφεντικά

Μάκης Κουρής: Όλα δικά τους τα θέλουν τα αφεντικά

–Ο κοσμάκης πώς θα ζήσει; Θα βγει στη ζητιανιά; –Η νέα γενιά πού θα βρει δουλειά; –Μόνο για τους λεφτάδες υπάρχει η πατρίδα μας;

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Έχουμε φτάσει στο σημείο η χώρα μας να είναι μόνο για τους έχοντες. Οι νέοι τι θα κάνουν; Πού θα βρουν δουλειά; Ζητιάνοι θα γίνουν; Πώς θα ζήσει η οικογένεια; Πρέπει να πάρουν τα παιδιά τον δρόμο της ξενιτιάς; Να μπαρκάρουν; Η ζωή είναι μόνο για τους λεφτάδες, με τα κότερά τους και τις βίλες τους;

Λεφτά υπάρχουν. Τα νέμονται, όμως, μόνο οι προύχοντες. Και δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Όλα στην τσέπη. Για να διασκεδάζουν και να συσσωρεύουν πλούτο, όταν υπάρχουν οικογένειες που με δυσκολία τα φέρνουν βόλτα. Με τη νέα γενιά να μην έχει αύριο. Να παλεύει για να βρει δουλειά, για να σταθεί όρθια…

Ο αγώνας για το μεροκάματο είναι καθημερινός. Ο οικογενειάρχης παλεύει για την οικογένειά του, για να εξασφαλίσει το «αύριο» των παιδιών του.

Και σαν να μην έφτανε η ανεργία και η ακρίβεια, με τις τιμές να μη σταματάνε να ανεβαίνουν, νοικοκυριά και επιχειρήσεις πρέπει να πληρώσουν συνολικούς φόρους 63 δισ. ευρώ το 2024. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε πληρωμές φόρων 5 δισ. ευρώ τον μήνα, όμως ο μέσος όρος δεν είναι ακριβής, καθώς υπάρχουν εύκολοι και δύσκολοι μήνες για τους φορολογουμένους. Για παράδειγμα, τον Ιούλιο θα πρέπει να καταβληθούν φόροι 6,7 δισ. ευρώ, τον δε Μάρτιο 3,79 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία ανήλθαν σε 5,771 δισ. ευρώ στο δεκάμηνο, με το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος να έχει φτάσει στα 106,020 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 26,311 δισ. ευρώ είναι ανεπίδεκτα είσπραξης.

Με την επιβίωση να δυσκολεύει καθημερινά για τους μη έχοντες, η Τράπεζα της Ελλάδος έχει αρχίσει να εντοπίζει τα πρώτα σημάδια επιβράδυνσης της αγοράς κατοικίας.

Και την ίδια ώρα, κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία που προβλέπει αύξηση των αποδοχών των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών και υφυπουργών. Η μηνιαία αποζημίωση του εξωκοινοβουλευτικού υπουργού και αναπληρωτή υπουργού ορίζεται σε 7.583 ευρώ μεικτά ή 4.416 καθαρά και του υφυπουργού σε 6.740 ευρώ μεικτά ή 3.944 καθαρά.

Όλα δικά τους τα θέλουν…


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ