Θα… κόβονται οι αιρετοί που έχουν χρέη προς το Δημόσιο

Θα… κόβονται οι αιρετοί που έχουν χρέη προς το Δημόσιο


Γράφει ο
Νίκος Παρασκευάς


Καθώς τις επόμενες μέρες θα γίνει η ορκωμοσία των περιφερειακών, δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων που εξελέγησαν στις εκλογές του Οκτωβρίου, καλό θα είναι όσοι ετοιμάζονται να ορκιστούν να εξετάσουν αν έχουν ανοικτούς λογαριασμούς με την εφορία, και συγκεκριμένα να βεβαιωθούν ότι δεν έχουν οφειλές που ξεπερνούν τα 300 ευρώ.

Και αυτό διότι, όπως αναφέρει διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Οργανωτικές και διαδικαστικές διατάξεις για την ανάπτυξη κ.λπ.», όσοι εξελέγησαν στις τελευταίες εκλογές θα έπρεπε εντός δέκα ημερών από την ανακήρυξή τους να τακτοποιήσουν τις φορολογικές τους εκκρεμότητες.

Δηλαδή, να τις ρυθμίσουν ή να τις εξοφλήσουν. Σε περίπτωση που δεν το έχουν κάνει, δεν θα μπορέσουν να ορκιστούν.

Μάλιστα, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι η οικεία οικονομική υπηρεσία κάθε περιοχής, κατόπιν αυτεπάγγελτου ελέγχου όλων των ανακηρυχθέντων αιρετών, υποχρεούται να ενημερώσει τον Επόπτη ΟΤΑ.

Ο Επόπτης, εντός 15 ημερών από τότε που έλαβε γνώση μη εξόφλησης της οφειλής, πρέπει να εκδώσει διαπιστωτική πράξη, σύμφωνα με την οποία οι αιρετοί που εξακολουθούν να έχουν εκκρεμότητες όχι μόνο δεν μπορούν να οριστούν, αλλά εκπίπτουν και του αξιώματός τους.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ